Primarul Barbu repune pe tapet Programul de Dezvoltare Durabila

Primarul Barbu repune pe tapet Programul de Dezvoltare Durabila

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu a dorit să le reamintească giurgiuvenilor despre programul de Dezvoltare Durabilă, program pe care l-a prezentat cu ocazia, de curând trecutelor alegeri locale. A vorbit despre Programul Integrat V-A România – Bulgaria 2014-2020, Programul Operațional pentru Capital Uman 2014-2020, Programul Operațional Regional în al cărui cuprins se face referire la lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe și reabilitarea termică a unor blocuri din municipiul Giurgiu.  Tot în cadrul aceluiași program regional executivul primăriei vorbește despre depunerea în data de 25 noiembrie a patru proiecte. Acestea sunt:

Restaurarea parțială, conservarea, protecția și promovarea Cetății Giurgiu;

Conservarea, restaurarea și integrarea în țesutul urban al Podului Bizetz;

Restaurarea și consolidarea Centrului Cultural „Ion Vinea”;

Reabilitare a unor zone istorice din ansamblul urban Parc Alei.

Au fost interesante proiectele prezentate de primarul Giurgiului, dar a omis să ne spună dacă s-au deblocat conturile primăriei și, sau dacă dispune de sursele financiare necesare ce urmează a fi destinate întocmirii proiectelor, care după cum știm cu toții implică costuri deloc de neglijat.

După prezentarea proiectelor l-am întrebat pe prim edilul municipiului dacă a identificat sursele financiare prin care să susțină subvenția la căldură. Legat de acest subiect, primarul Barbu a spus că speră ca guvernul să aloce suma necesară susținerii subvenției, o a doua posibilitate ar fi aceea de a accesare a  unui credit, în condițiile în care va beneficia de facilitățile creditului obținut anul trecut, dacă nu, subvenția pentru căldură va fi suportată cu siguranță din bugetul local.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *