Primarul Barbu a reusit performanta cresterii locurilor de munca prin… disponibilizare

Primarul Barbu a reusit performanta cresterii locurilor de munca prin… disponibilizare

În dimineața zilei de 30 iunie, cu totul întâmplător, aflându-mă pe strada 1 Decembrie 1918, i-am văzut pe muncitorii de la ADP, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local Giurgiu ce se află de o bună bucată de vreme în insolvență, trebăluiau cu spor și mare grabă la demolarea așa zisului reducător de viteză, sau cine știe ce denumire are, situat în zona școlii numărul 6. Am crezut că în sfârșit, primarele nostru s-a gândit la giurgiuvenii care au mașini cumpărate din Bulgaria gata stricate, după cum afirma domnul primar Nicolae Barbu și ca să nu se strice și mai rău, a dat dispoziție să mai reducă din înălțimea reducătorului de viteză.

Numai că, din discuțiile avute cu muncitorii am aflat că de fapt motivul este cu totul altul și anume, că noile autobuze, în număr de 4 destinate transportului de călători, ( nota red. Mai degrabă microbuze)  ce aparțin firmei Liber Trans Com nu pot trece de reducătorul de viteză.

DSCF2330DSCF2329

Pentru a ne edifica l-am contactat pe domnul Sorin Ruse directorul ADP, care ne-a confirmat că micșorarea înălțimi acestor reducătoare de viteză este făcută deorece noile mașini destinate transportului în comun, ca să nu le mai spun autobuze pentru că nu sunt, sunt dotate cu un sistem special pentru persoanele cu handicap locomotor, iar acesta este situat mai jos decât garda mașinilor. Întrebat de cine sunt suportate costurile acestor lucrări, domnul director ne-a spus că sunt suportate din surse proprii. O veste în șfârșit îmbucurătoare, o unitate declarată falimentară își poate permite să execute lucrări din surse proprii… fără comentarii.

Ce trebuie să știți dumneavoastră, stimați cititori este faptul că de curând, în cadrul unei conferințe de presă, domnul primar Barbu a anunțat finalizarea contractului cu giurgiuvenii înainte de termen. Ce nu am reușit să aflăm este dacă a respectat și punctul din contract în care făcea referire la crearea unui anumit număr de locuri de muncă. Pentru că din ceea ce am reușit să aflăm, odată cu desfințarea Tracum –ului, societate comercială patronată de către Consiliul Local și preluarea activității acesteia de către SC Liber Trans Com SRL, până acum de la Tracum au fost deja disponibilizați 14 salariați în două tranșe, iar începând cu data de 01 iulie urmează să mai fie disponibilizați încă 16 salarați, în total 30 de oameni vor rămâne pe drumuri. Dacă primarul își va respecta angajamentul luat față de salariații Poliției Locale, încă 29 de familii se vor gândi cu teamă la ziua de mâine.

 În concluzie, primarele nostru se ține de cuvânt. Crește numărul locurilor de muncă prin … restructurare. Să ne ferească Dumnezeu de alte “surprize plăcute”, asemănătoare cu acestea. Și când te gândești că primarul nostru este exponentul unui partid cu orientare de stânga, a cărui principală grijă, cel puțin așa reise din doctrina dumnealor politică, este rezolvarea problemelor sociale și nicidecum acutizarea lor. 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *