Primarul Adrian Anghelescu este noul preşedinte ales al Organizaţiei Municipale PNL Giurgiu

Primarul Adrian Anghelescu este noul preşedinte ales al Organizaţiei Municipale PNL Giurgiu

Ieri, 13 iulie au avut loc alegerile interne la PNL Giurgiu Organizaţia Municipală. Surpriza acestor alegeri a constat în faptul că ceea ce se ştia până săptămâna trecută, şi anume că Alina Meclea, preşedinta interimară de până atunci va fi şi unicul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei , cu doar o zi sau două înainte de alegeri au aflat şi ceilalţi membri de partid, asta  în afara liderilor, că Adrian Anghelescu va fi unicul candidat pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale PNL Giurgiu.

Spre surprinderea noastră, a celor din afara PNL-ului, obişnuiţi cu scandalurile ce au loc la nivel naţional pe fondul alegerilor generale , la Giurgiu alegerile au decurs într-un mod aproape nefiresc de calm  care lasă să se vadă unitatea partidului. La alegerile municipale au fost prezenţi toţi liderii partidului.

După conferinţa de presă am avut o discuţie cu primarul, şi de acum preşedintele Orgaziaţiei Municipale a PNL-ului,  Adrian Anghelescu, pe care l-am întrebat de ce i-a luat atât de mult timp să se hotărască să candideze pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale.

“Ştii că există o cutumă, cine este primar să fie şi preşedinte de organizaţie. Ei bine eu tocmai această cutumă mi-am dorit să dispară. Mi-aş fi dorit să pot face o administraţie fără implicare politică. În urma discuţiilor şi explicaţiilor colegilor mei de partid am înţeles şi eu că acest lucru  nu se poate face, nu se pot disjunge activitatea de primar de activitatea politică. Şi pe bună dreptate candidezi pe listele unui partid, beneficiezi de sprijinul colegilor cu ajutorul cărora în final ajungi primar şi vrei să faci administraţie din poziţia de independent. E ceva care nu este tocmai în regulă,  şi din acest context le mulţumesc colegilor pentru răbdarea de care au dat dovadă cu mine ca să mă facă să înţeleg că rolul, atât al administraţiei cât şi al politicii este acela de a fi în slujba cetăţeanului.

 Nu pot să uit niciodată sprijinul oferit de biroul municipal condus la acel moment de Alina Meclea care a reuşit performanţa să încropească adhoc un birou municipal, asta în urma plecării la PSD a domnului Măroiu,  care a obţinut un scor foarte bun la alegeri. Tot aşa nu voi uita  şi trebuie să le mulţumesc pe acestă cale pentru aportul dumnealor din alegeri tuturor celor 28 de preşedinţi de OSV-uri.  Chiar acum împotriva acestor oameni se face o nedreptate. După părerea mea toţi preşedinţii de OSV-uri ar trebui să facă parte din Biroul Municipal.  Din păcate sunt doar 15 locuri, iar ei sunt 28. Care sunt ceilalţi 13 care vor rămâne în afara Biroului ? Este nedrept  din punctul meu de vedere. Am să mă bat pentru soluţionarea acestei situaţii. Preşedinţii de OSV-uri sunt liantul de legătură dintre primar şi problemele comunităţii.

În mare cam aceasta este ideea care m-a ţinut pe loc, dar totodată este şi cea care mi-a dat imboldul necesar  să candidez pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale.”

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *