“Prietenii l-au ajutat” pe primarul din Giurgiu, Niculae Barbu să fie deja cu un pas şi jumătate în partidul lui Ponta

“Prietenii l-au ajutat” pe primarul din Giurgiu, Niculae Barbu să fie deja cu un pas şi jumătate în partidul lui Ponta

De ceva timp peste oraşul Giurgiu pluteşte un mister demn de serialul Dosarele X. Numai extratereştrii puteau interveni să schimbe o decizie pentru care mai marii judeţului bătuseră palma. Este de noaptea minţii  cum au fost repartizaţi banii proveniţi din IVG de către Consiliul Judeţean Giurgiu condus de preşedintele Marian Mina, subordonat politic preşedintelui partidului, domnul senator Niculae Bădălău către Primăria Giurgiu. Doar în filmele de factură SF, dar de calitate proastă, te mai poţi întâlni cu o astfel de situaţie. Un film SF prost în care bugetul este unul foarte auster motiv pentru care figuranţii au ajuns actori, scenograful a scris scenariul într-o avansată stare de ebrietate, iar ca regizor a fost folosit maşinistul.

Cred că primarul Nicolae Barbu este singurul primar al unui oraş municipiu, reşedinţă de judeţ, căruia în luna ferbruarie i s-a promis cu garanţie de certudine venită din partea lui Bădălău şi Mina 12 milioane de lei, ca după nicio lună să i se reducă suma la jumătate, iar în final să i  se dea pentru primărie doar 4 milioane de lei. Fără să mă transform în avocatul diavolului, primăria Giurgiu are proiecte în derulare, lucrări în continuare, plata însoţitorilor persoanelor cu handicap pentru care guvernul a prins în bugetul pe 2019 zero lei şi zero bani. Până acum aceste sume erau suportate de către Guvern în proporţie de 90%, rămânând doar 10% în sarcina primăriilor, ca să nu mai vorbim de cheltuielile curente în care sunt incluse salariile angajaţilor, iluminatul public, la care se adaugă datoriile către bănci care de anul acesta încep să curgă. După un calcul estimativ sumele încasate din taxe şi impozite sunt aproape de suficient doar pentru plata salariilor şi cheltuielilor curente. Şi restul …  Dumnezeu cu mila!

Ceea ce părea un mister referitor la bătaia de joc venită din partea consiului judeţean îndreptată direct împotriva primarului Barbu şi indirect asupra primăriei şi giurgiuvenilor pare a fi elucidat de publicaţia PUTEREA care a semnalat recent faptul că primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, va fi candidatul Pro România pentru Primăria Capitalei, la alegerile locale de anul viitor, adică va candida împotriva nașei sale, Gabriela Firea.

“Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că edilul de Sectorul 3, în calitatea sa de președinte al Asociației Municipiilor din România (AMR), a demarat o campanie agresivă de racolare a primarilor de mari municipii pentru ca aceștia să candideze anul viitor pentru Pro România. Potrivit informațiilor noastre, sunt deja câțiva primari de municipii reşedinţă de județ care și-au dat acordul pentru a fi candidații Pro România, dar aceștia își vor anunța transferul abia în ultimele șase luni de mandat, pentru ca astfel să nu își piardă postul de primar în funcție. Primul primar de municipiu deja antamat de Pro România este edilul PSD al municpiului Giurgiu, Nicolae Barbu, fost PP DD, iar conducerea PSD știe acest lucru. Printre membrii Asociației Municipiilor din România care și-au dat acordul de principiu pentru a trece în barca Pro România se mai număra edili municipiilor Iași – Mihai Chirică, Drobeta Turnu Severin – Marius Screciu, Brăila – Marian Dragomir și Slobozia – Adrian Mocioniu.”

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *