Prietenia dintre copii nu are frontiere

Prietenia dintre copii nu are frontiere

Prinși cu febra alegerilor am uitat de lucruri mult mai importante decât simulacrul alegerilor locale din care singurul lucru demn de reținut din declarațiile politicienilor noștri este că ai noștri fură mai puțin decât ai lor, sau cum spuneam când eram copii, ba pe-a mă-tii. Bine c-am scăpat. Cei aleși trebuie să demonstreze că merită efortul pe care l-au făcut oamenii să iasă din casă și să pună ștampila pe lista cu politicienii care au considerat dumnealor că le pot reprezenta cu cinste, demnitate și onoare interesele…

Atât cu politica. În perioada 27-29 mai, la Vaslui a avut loc Festivalul Internațional de Gimnastică și Dans ediția a-XXXII-a, intitulat „Prietenia”. Titlul festivalului ne sugerează ideea că prietenia dintre copii nu are frontiere. Această afirmație este confirmată de participarea copiilor din Bulgaria localitatea Silistra, Moldova localitatea Ialoveni, Ukraina localitatea Cernăuți și nu în ultimul rând, copiii din România după aproape întreg teritoriul țării. La Festival au concurat 93 de formații de dans pe diferite secțiuni.

Așa cum ne-a obișnuit deja Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu și-a trimis emisari să participe la festival.  Nu cred că mai constituie o surpriză pentru nimeni faptul că copiii noștri ne-au reprezentat meritoriu la toate concursurile artistice la care au participat. Nici de această dată copiii giurgiuvenilor nu ne-au înșelat așteptările ocupând primul loc la secțiunea „Dans Popular”. De pregătirea micilor artiști s-a ocupat instructorul de dans Prodan Velicu care activează în cadrul Școlii Populare de Artă Giurgiu.

3d8f5f8f-8b95-4d09-ab7d-1a1c1b5d8daa7d7185e2-8d3c-4500-9533-33c0bca8054a

Politicienii ar trebui să uite de interesele personale și să se ocupe cu precădere de aceste valori pe care Giurgiu le are. Viitorul nostru, al tuturor giurgiuvenilor, indiferent de culoarea sau simpatia politică pe care o avem depinde în mod nemijlocit de minunații copii giurgiuveni, care prin tot ceea ce fac demonstrează că Giurgiu dispune de fond genetic foarte bun. Dar … este imperios necesar să avem grijă de aceste comori inestimabile.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *