Preşedintele ALDE, Filiala Giurgiu, Toma Petcu demonstrează că partidul condus de el se poate bate de la egal la egal cu PSD-ul local

Preşedintele ALDE, Filiala Giurgiu, Toma Petcu demonstrează că partidul condus de el se poate bate de la egal la egal cu PSD-ul local

Într-o conferinţă de presă  preşedintele ALDE Giurgiu, deputatul Toma Petcu întrebat fiind ce poziţie crede că va ocupa partidul în procente după alegerile europarlamentare a răspuns  spontan: “ Ne vom situa cu mult peste PNL şi foarte aproape de PSD “.  Am privit cu o doză de neîncredere acest răspuns plecând de la premisa că ALDE este un partid aflat încă la început de drum.

Urmăresc aproape zilnic sondajele prezentate de către sociologi. Funcţie de cine prezintă sondajul procentele sar precum mingile de ping pong de la o extremă la alta încât sărmanii oameni chiar nu ştiu ce să mai creadă. O realitate obiectivă nu ne-o putem forma decât privind fără patimă, fără partizanat politic realitatea care ne înconjoară. Când se vorbeşte despre ce procente va obţine ALDE în urma acestor alegeri sunt foarte mulţi sceptici, printre care recunosc m-am numărat şi eu, care cred că ALDE va obţine un procentaj doar dintr-o singură cifră dintr-un motiv cât se poate de simplu, şi anume, asocierea partidului lui Tăriceanu cu partidul lui Dragnea, partid care în mod cert nu va mai obţine rezultatul din alegerile anului 2016, aflându-se în acest moment într-o cădere destul de abrubtă în preferinţele electoratului, mai ales în rândul tinerilor.

Dacă Tăriceanu în turneul electoral pe care l-a făcut în ţară s-a bucurat de aceeaşi primire pe care a avut-o la Giurgiu, cu siguranţă va avea un procentaj format din două cifre, unde prima cifră va fi 2. Singurul liberal care în pofida faptului că judeţul Giurgiu în perioda respectivă era condus de PSD a reuşit performanţa să transforme PNL-ul dintr-un partid de buzunar în cel mai important partid pe eşicherul politic giurgiuvean a fost Lucian Iliescu. Se pare că Toma Petcu, care a crescut ca politician sub aripa lui Iliescu îi calcă pe urme mentorului său, aducând totodată un suflu nou, cel al abnegaţiei tinereţii. Se vede clar că Toma Petcu, alături de echipa lui, a muncit şi munceşte în continuare foarte mult,  iar rezultatele se văd cu ochiul liber. Din perioada lui Lucian Iliescu nu am mai văzut atâţia oameni strânşi la un loc. Sala teatrului Tudor Vianu a devenit neîncăpătoare, jumătate din oameni au rămas în afara sălii, urmărind pe ecranul pus afară discursurile lui Toma Petcu, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea, Ionel Muscalu, Varujan Vosganian şi Călin Popescu Tăriceanu.

Ca şi idee principală desprinsă din această întâlnire a membrilor ALDE a fost aceea că toţi şi-l doresc pe Călin Popescu Tăriceanu viitor preşedinte al României.

Despre întâlnirile pe care le-au avut liderii ALDE cu oamenii din oraş, despre conţinutul discursurilor, vom vorbi în ediţia de mâine, 21 mai, a publicaţiei noastre.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *