Presa nationala vrea sa-l transforme pe Jean Jipa dintr-un gainar intr-un Machiavelli giurgiuvean

Presa nationala vrea sa-l transforme pe Jean Jipa dintr-un gainar intr-un Machiavelli giurgiuvean

Am citit în presa naţională o ştire ce se vrea de senzaţie. Jean Jipa, primarul „mega” comunei Ogrezeni, cel care a fost condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de trei ani şi jumătate cu suspendare pentru nişte matrapazlâcuri pe care  eu mai de grabă le-aş numi găinării,  despre care  instanţa consideră că trebuie condamnate, fapte pe care  le-a comis împreună cu încă doi angajaţi din cadrul primăriei. Articolul apărut în presa bucureşteană îl transformă pe Jean dintr-un amărât de găinar într-un tip cu o gândire machiavelică,  care şi-a dat demisia  numai de formă, dar el de fapt doreşte cu ardoare să rămână în continuare primar. Bun şi-a dat demisia!!!  Şi ce dacă?

Conform sindromului scenaritei, în care vrând nevrând majoritatea românilor am ajuns mari specialişti, dar mai ales gazetari ce-şi au redacţiile în oraşul de unde se dă ora exactă, au domniile lor nişte surse astrale care le-au şoptit că demisia pe care şi-a dat-o Jean Jipa  nu poate fi considerată drept un act unilateral de voinţă, ci este urmarea  unei înţelegeri cu un procuror care i-a sugerat acest lucru dându-i astfel speranţa  că va beneficia de clemenţa judecătorilor. Hai să fim serioşi!

Lui Jean Jipa, pe româneşte îi tremură chiloţii-n vine de ce i se poate întâmpla!  Probabil fapta aceasta, coroborată cu altele, poate lua o cu totul altă formă finală în justiţie care să nu-i fie deloc favorabilă. Jean a realizat în final că aşa zisa protecţie de care se bucura urmare a „amiciţiei” cu senatorul Bădălău, mai ales acum când i-a căzut în dizgraţie lui Liviu Dragnea, nu există sau mai bine zis nu a existat niciodată, nefiind altceva decât praf în ochii proştilor sau a unora dintre primarii judeţului pe care am să-i numesc, ca să nu fiu răutăcios, doar naivi.

Sunt convins că Jean a luat această decizie nesfătuit de nimeni, dorind acum, în al 12-lea ceas, să dea dovadă de un pic de verticalitate ceea ce i-a lipsit cu desăvârşire pe întreaga perioadă cât a fost primar. 

Jean Jipa, după umila mea părere, până la o hotărâre definitivă şi irevocabilă dată de instanţă este nevinovat.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *