Prefectul de Giurgiu a intrat in vizorul ANI si al Corpului de control al Ministrului de Interne

Prefectul de Giurgiu a intrat in vizorul ANI si al Corpului de control al Ministrului de Interne

Cu acest titlu  îşi începe articolul jurnalistul Ion Teleanu în publicaţia Puterea, articol în cuprinsul căruia putem citi următoarele:

  • Actualul prefect de Giurgiu, Nina Carmen Crişu, promovată și susținută de baronul PSD Niculae Bădălău, a intrat recent în vizorul Agenţiei Naționale de Integritate (ANI) pentru mai multe situații de incompatibilitate.

Una dintre acestea, care urmează a fi verificată de ANI, vizează faptul că prefectul de Giurgiu este membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). În 2016, prefectul Nina Lavinia Crişu a fost numită de către președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, ca membru ATOP din partea comunității, fiind “remunerată pentru îndeplinirea acestei funcții, lunar, cu o sumă echivalentă a 15% din indemnizația președintelui CJ Giurgiu”. În sesizarea către ANI se menționează că o partea dintre consilierii județeni au protestat față de această numire, considerând-o “o încălcare flagrantă, deoarece Prefectul este  pus să verifice, în acest rol al său, legalitatea actelor emise de chiar Consiliul Județean, cel de la care încasează niște bani”. “Oare cât de echidistant/obiectiv ar putea fi Prefectul, în deciziile privind Consiliul Județean Giurgiu, cât timp a fost numit în acest post de însuși președintele CJ, cel de la care Nina Lavinia Crişu primește o sumă de bani, lunar?”. Potrivit informațiilor noastre, Nina Lavinia Crişu este verificată la ora actuală și de către Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne pentru mai multe ilegalități săvârşite în decursul anului trecut. Una dintre sesizări vizează desființarea de către Nina Crişu a sistemului electronic de corespondență al Prefecturii Giurgiu (SOBIS). De asemenea, prefectul de Giurgiu mai este acuzat că a angajat ca șef al Resurselor Umane de la Prefectură, dar și pe post de consilier personal, pe Georgeta Chira, care este condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare pentru “fals intelectual în formă continuă” și pentru “abuz în serviciu contra intereselor public”

Ion TELEANU | 2018-03-26 14:36

Apărut în:  PUTEREA

Mulţi sunt cei care probabil nu vor fi de acord cu conţinutul articolului, un lucru în schimb este cert şi nu poate fi contestat:  La nici două  săptămâni de la vizita Corpului de Control al  Ministrului de interne, azi,  27 martie,  corpul de control a revenit la Instituţia Prefectului din Giurgiu care cu onoare este condusă de doamna Nina Carmen Crişu. Să fie doar o vizită de curtoazie înainte de sărbători?  Eu sincer nu cred acest lucru.

 

I.C.MANDU

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *