Prefecta perfecta atac la şeful poliţiei judeţene …

Prefecta perfecta atac la şeful poliţiei judeţene …

După ce a fost demisă de Ministrul de Interne fosta prefectă Carmen Nina Crişu acceptă fără niciun pic de jenă revenirea pe post. Mă rog, poate pentru domnia sa chiar nu contează părerea oamenilor din Giurgiu. Este mai mult decât evident faptul că cel care a repus-o în scaun pe acestă femeie are un singur scop: Demiterea din funcţie a inspectorului şef al Poliţiei Judeţene din Giurgiu, Cătălin Georgescu, care refuză să fie implicat în mocirla politică coordonată de o parte a PSD-ului  prin orice mijloace.

Cum profesional nu i se poate imputa nimic inspectorului şef, postul pe care-l ocupă fiind obţinut în urma  unui examen, prefecta demisă pentru incompetenţă şi revenită pe post cu sprijin politic, cu toate că se spune că prefectul nu are voie să fie implicat politic deoarece este înalt funcţionar al statului, reprezentant al guvernului în teritoriu,  încearcă să-i dea satisfacţie şefului său cu riscul ridicolului a cărui reprezentantă a fost.

În acest sens organizează o conferinţă de presă cu ajutorul căreia dorea domnia sa să îşi arate muşchii funcţiei în public. Un om mai în etate avea o vorbă: “ Vorbeşte-ţi vorba şi poartă-ţi portul, pentru că altfel oamenii te simt că eşti un fariseu“. Se pare că distinsa doamnă prefect nu ştie acest lucru. Pentru că altfel nu şi-ar fi permis să joace în acest simulacru de conferinţă de presă. Dar aşa-i în teatrul nostru politic! Când  nu dispui de actori profesionişti te foloseşti şi de figuranţi. Când am auzit-o pe doamna prefect că  îşi cere scuze public faţă de cetăţenii din Giurgiu am crezut că: Uite! Se poate!  Bunul Dumnezeu i-a dat mintea cea de pe urmă să  îşi ceară scuze public faţă de giurgiuveni că a acceptat revenirea pe un post din care fusese revocată pentru incompetenţă.

Când colo ce să vezi? Dumneaei îşi cere scuze public faţă de giurgiuveni pentru că unul beat a bătut-o pe nevastă-sa în ziua Paştelui, că nu ştiu ce casă a fost vizitată de hoţi şi că nişte romi beţi s-au bătut la Clejani şi pe şoseaua Ghizdarului din Giurgiu. Şi vinovat este nimeni altul decât inspectorul şef de poliţie, Cătălin Georgescu. Probabil dumneaei nu este la curent ce atrocităţi s-au întâmplat în ţară, dar nu am văzut nici un prefect să ia atitudine împotriva şefului de poliţie judeţean. Sau poate ştie, dar dacă aşa a primit ordin nu are altceva de făcut decât să se execute.

La scuzele adresate giurgiuvenilor şi acuzele nefondate ale prefectei la adresa  şefului poliţiei, acesta i-a prezentat cu lux de amănunte cazurile în care au intervenit poliţiştii giurgiuveni şi nu puţine la număr. Părul călcat cu placa al prefectei începuse să se încreţească de supărare. Muşchiuleţii politici de la începutul conferinţei de presă pe care-i etala cu mândrie doamna prefect Nina Carmen Crişu au început brusc să se fleşcăiască. Rămasă fără replică i-a dat cuvântul şefului jandarmeriei.

Prefecta considerată de Ministrul de Interne imperfectă, redevine prefecta perfectă. Rămâne de văzut dacă va mai fi atât de perfectă după alegerile europarlamentare. Din informaţii pe surse am aflat că repunerea domniei sale în funcţie este urmarea unui pumn bătut în masă cu ocazia unui CEx PSD prin care s-a solicitat de către cel mai important lider PSD din Giurgiu această numire, altfel alegerile europarlamentare pentru PSD Giurgiu vor fi un fiasco, şi-a justificat solicitarea mai marele PSD. Să vrea oare doamna prefect să-l demită pe şeful poliţiei pentru că nu se pune în slujba partidului ? Să pună oare presiune doamna prefect pe primari ? Nu. Nu pot să cred aşa ceva! Doamna prefect cunoaşte legea, doar este jurist de profesie. Glumesc.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *