Ponta aproape a reuşit să-şi împlinească visul de a-şi prinde la butonieră cei trei trandafiri ai PSD-ului

Ponta aproape a reuşit să-şi împlinească visul de a-şi prinde la butonieră cei trei trandafiri ai PSD-ului

Despre dorinţa lui Victor Viorel Ponta de a-şi pune cei trei trandafiri ai PSD-ului la butonieră nu mai constituie un secret pentru nimeni. Că o să-i spună PSD sau Pro România chiar nu contează, fiind de fapt aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Ceea ce se întâmplă pe scena politică în ultima perioadă nu face altceva decât să-mi întărească această convingere.

Şedinţa de ieri a Parlamentului  în care era programată citirea moţiunii de cenzură a fost suspendată, după ce au fost respinse prin vot programul şi ordinea de zi cu 182 voturi „pentru” şi 194 „contra”. Printre cei care au “greşit” votul în favoarea opoziţiei  se numără şi Paul Stănescu, căruia Ludovic Orban i-a mulţumit pentru greşeală. Despre Paul Stănescu se ştie că este prietenul de puci al lui Adrian Ţuţuianu, acum membru de frunte în partidul lui Ponta. Din informaţiile noastre se pare că şi cea care este numită de presă una dintre pupilele lui Bădălău, deputata PSD de Giurgiu, Elena Dinu, a absentat de la vot. Este surprinzătoare această absenţă ştiut fiind faptul că distinsa doamnă nu ar fi lipsit în ruptul capului de la şedinţa parlamentului dacă şeful său de partid iar fi cerut acest lucru. Tocmai de aceea mă întreb dacă nu cumva chiar distinsul domn Bădălău i-a cerut să nu participe la şedinţă.

Am făcut această remarcă cunoscută fiind duplicitatea de care a dat dovadă Bădălău în perioada în care preşedintele partidului era Liviu Dragnea, când ba era în car alături de pucişti, pentru ca pe ultima sută de metri să se urce cu scrisoare cu tot în ţeleguţa lui Dragnea.

De asemenea, tot la capitolul curiozităţi putem pune şi ardoarea cu care în ultima perioadă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, condusă de Horia Constantinescu, execută la foc automat controale pe linia protecţiei consumatorilor în mai multe judeţe din ţară. După ce a făcut praf mai multe societăţi comerciale din judeţul Giurgiu, printre care şi câteva restaurante din oraşul Mihăileşti care aveau antamate nunţi, motiv  care a iscat vii nemulţumiri în rândul oamenilor din localitate, Horia Georgescu a dat buzna şi în Bucureşti. Mă întreb asupra cui se vor refrânge nemulţumirile patronilor, ale angajaţilor acestora, precum şi ale multor consumatori ? Nu cumva  asupra PSD-ului deoarece toată lumea ştie că ANPC-ul este subordonat ministerului Economiei condus de Niculae Bădălău, care la rândul lui face parte din guvernul Dăncilă ? Cine doreşte să obţină voturi pentru preşedinţia ţării ? Nu cumva doamna Dăncilă ? Dacă analizăm aceste fapte realizăm că Bădălău, prin aceste acţiuni, se străduieşte să-i pună bete-n roate Vioricăi Dăncilă.

De ce face Bădălău acest lucru ? Dintr-un motiv cât se poate de simplu : Simte că Viorica Dăncilă, foarte curând va pierde bătălia atât cu opoziţia, cât şi cu propriul partid, şi din acest considerent încearcă să se securizeze jucând la două capete, aşa cum a procedat în toată cariera lui politică. Singura lui opţiune ca să rămână agăţat de putere este partidul lui Victor Viorel Ponta bizuindu-se probabil pe susţinerea foştilor lui prieteni de puci, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, asta în condiţiile în care Ţuţuianu îl va ierta.

Dar dacă, pentru că există şi această premisă, moţiunea nu trece ? Dăncila cu siguranţă nu este Dragnea … Şi dacă trece ? Parcă-l şi văd pe Bădălău mărşăluind pe străzile din Giurgiu cu ocazia alegerilor locale, şi ulterior parlamentare, alături de “prietenul” său Toma Petcu şi de un alt “prieten” mai vechi, Noruţ Stănişteanu. Încurcate mai sunt căile labirintului politicii noastre Danubiano-Pontice în care toţi politicienii  spun că iubesc trădarea, dar îi urăsc pe trădători ! Asta în condiţiile în care 90% dintre ei sunt foşti sau actuali trădători.

I.C.MANDU

               

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *