Politistii giurgiuveni in loc sa urmareasca infractorii se urmaresc intre ei …

Politistii  giurgiuveni in loc sa urmareasca infractorii se urmaresc intre ei …

În conferinţa de presă de săptămâna trecută Marin Anton, liderul PNL-iştilor giurgiuveni face o declaraţie de presă de-a dreptul şocantă din care reieşea că actualul şef interimar ar Poliţiei Municipale Giurgiu într-un exces de zel a dat o dispoziţie care încalcă prevederile legale, în sensul că poliţistul aflat în concediu medical să fie urmărit de alţi colegi de ai săi care să raporteze dacă bolnavul se află la domiciliu sau are alte preocupări.

Sincer nu ştiu ce să cred. Suspiciunea, neîncrederea în propriii colegi mă fac să cred, pe mine, un simplu privitor din afară, că în poliţia giurgiuveană există grave probleme în ceea ce priveşte deontologia profesională. Dacă lucrurile stau aşa nu ar trebui să ne mai mire că există dosare nefinalizate care sunt  înregistrate cu AN-uri ( autor necunoscut ) dacă poliţiştii în loc să-şi facă treaba se dau drept bolnavi dar în realitate sunt sănătoşi tun, sau cel puţin aşa lasă să se înţeleagă dispoziţia pe care a dat-o şeful poliţiei municipale şi că aceştia, poliţiştii sănătoşi sunt mână în mână cu nişte medici care eliberează certificate medicale false.

Să fie oare aceasta realitatea din poliţie? Poate să creadă cineva aşa ceva? Eu sincer nu cred. Nu cred că există vreun medic care să-şi rişte cariera profesională şi să elibereze certificate medicale false de dragul vreunui poliţist care nu are chef de muncă. Cum de asemenea nu cred că există poliţişti care să recurgă la un astfel de demers. Cred în schimb că altundeva e hiba. Sunt unii oameni care se trezesc pe nepusă masă şefi. Şi ca să le arate celor care i-au propulsat că nu au greşit în ceea ce îi  priveşte, încercă să pară că au o mână de fier, şi că odată cu venirea lor vor pune lucrurile la punct. Şi de aici excesul de zel care de regulă duce la greşeli impardonabile.

Oraşul nostru fiind unul micuţ unde  fiecare se cunoaşte cu fiecare, pe comisarul şef Alexandru Cocoş îl cunosc încă de când era un tânăr adolescent. A cochetat o scurtă perioadă de timp cu presa după care a urmat şcoala de subofiţeri de poliţie, şi-a continuat studiile şi a ajuns ofiţer, şef de serviciu, cinste lui. Un om cu ascensiune normală, firească aş putea spune.

Când am auzit că a fost numit şef al poliţiei municipale sincer am fost unul dintre cei care m-am bucurat. Dar acum, prin atitudinea de care dă dovadă sincer nu-l recunosc pe omul pe care eu l-am cunoscut cu mai mulţi ani în urmă. Înclin să cred că are un prost sfătuitor. Cred că domnul comisar şef ar trebui să ştie că nu toţi cei care te mâgâie şi îţi şoptesc de cât de înalt şi frumos eşti  îţi vor neapărat şi binele. Şi ar fi bine să nu uite că Poliţia Română este APOLITICĂ ! Politicieni vin, se duc unii dintre ei, prea puţini după părerea mea, se duc şi la puşcărie, dar poliţistul trebuie să rămână în slujba cetăţeanului, să respecte legea şi să nu se lase implicat politic oricât de tentantă ar fi oferta venită  din partea de vreunui politician,  pentru că mâine poate îţi va cere să-l scapi pe el sau pe apropiaţii lui de puşcărie.  

În afară de faptul că poliţia giurgiuveană s-a făcut de râs şi a devenit subiect de cancan în presa centrală, dispoziţia domnului comisar şef va rămâne doar o amărâtă de hârtie prăfuită uitată într-un sertar la fel de prăfuit ce într-un final va ajunge la coşul de gunoi. Mai mult, azi, 16 aprilie, la ora 8:30 poliţia giurgiuveană s-a putut  „bucura” de un control venit din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În fotocopie, pentru că aşa este deontologic, ca dumneavoastră, cititorii noştri să puteţi trage o concluzie în cunoştinţă de cauză, vă vom anexa  dispoziţia comisarului şef şi adresa de corespondenţă emisă de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor către Inspectoratul General  Poliţiei Române.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *