“Politicile” marca PSD pot lăsa comuna Mîrşa fără gaze naturale

“Politicile” marca PSD pot lăsa comuna Mîrşa fără gaze naturale

Într-un cotidian apropiat PSD-ului a apărut un articol denigrator la adresa viitorului preşedinte al Consiliului Judeţean  Giurgiu,Dumitru Beianu. În cuprinsul articolului găsim o postare copiată după reţelele de socializare, postare concepută de primarul PSD Virginia Drăgan  în care îl acuză pe Dumitru Beianu că se opune aducţiunii de gaze în comuna Mîrşa.

Autorul articolului vine cu o completare la postarea primăriţei, pe care o cităm:

“ Dumitru Beianu în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, secretara de stat la Ministerul Mediului, i-ar fi fi recomandat unui alt candidat primar, să “ schimbe “ Firma de consultanţă pentru că “ nu poate ajunge el la acesta “ Acelaşi Beianu i-a solicitat primarului să “anuleze licitaţia pentru proiect”

  După lecturarea acestui citat am realizat că autorul articolului ştie deja că Virginia Drăgan va pierde alegerile. Pentru că altfel nu înţeleg cum un candidat pentru funcţia de primar poate schimba firma de consultanţă sau să anuleze licitaţia. Dar mă rog, paranormalul în PSD a devenit ceva uzual.

Pentru corecta informare a cetăţenilor acestui judeţ şi nu gogoşile electorale vândute de PSD am stat de vorbă cu mai multe persoane, chiar şi din interiorul PSD, de la care am aflat următoarele:

Este adevărat că în luna martie anul curent deputatul Alexandru Andrei şi Dumitru Beianu au fost împreună cu 6 primari PNL şi PSD care aveau făcute studiile de fezabilitate pentru aducţiune de gaze în comunele lor la Ministerul Dezvoltării. La momentul respectiv se ştia că vor fi finanţate de la bugetul de stat 200 de astfel de lucrări. Ministrul i-a asigurat pe primari că dosarele depuse vor fi verificate urmând să li se comunice rezultatul.

Numai că, spun sursele noastre, doamna primar Virginia Drăgan a pus căruţa înaintea cailor şi fără să aştepte confirmarea de la Ministerul Dezvoltării a fost singura care a anunţat că a demarat licitaţia pentru execuţie. Cu ce bani ?

Este evident că licitaţia a fost ilegală atâta timp cât nu exista finanţare. Tot sursele noastre ne spun că la licitaţie s-a prezentat o singură firmă, respectiv SC Cony, o societate comercială agreată de PSD, firmă despre care se spune că are mai multe litigii cu primăriile din judeţ, una dintre ele fiind şi primăria din comuna Clejani. Şi pentru că tot vorbim de firma Cony  din Prahova, într-o emisiune TV celebrul procuror cunoscut sub porecla de Portocală  a spus că respectiva firmă i-a oferit un autoturism drept mită.

 Între timp Guvernul României a negociat cu Comisia Europeană şi  României i-a fost alocat  un milliard de euro pentru astfel de lucrări de aducţiuni de gaze naturale. 235 milioane euro sunt deja disponibile pentru sesiunea de depunere a dosarelor, de această dată la Ministerul Fondurilor Europene, sesiune  care a început deja din 17 august. Urmare a faptului că banii sunt alocaţi de Comisia Europenă s-au modificat puţin şi condiţiile, în sensul că acum se cer contoare inteligente şi racorduri până la limita de proprietate,  plus aviz SGA şi aviz de mediu. Tot Comisia Europeană solicită ca investiţia să se adreseze la minim 1.000 de gospodării, ceea ce Mîrşa poate obţine doar în asociere cu comuna Roata de Jos al cărei primar şi-a arătat disponibilitatea, propunându-i chiar doamnei Drăgan asocierea.

 Din păcate pentru locuitorii comunei Mîrşa primarul comunei  în loc să se ocupe de mutarea dosarului de la Ministerul Dezvoltării  la Ministerul Fondurilor Europene  să-şi completeze dosarul cu noile cerinţe şi să se asocieze cu comuna Roata de Jos, dumneaei se ocupă de campanie elctorală şi postări pe reţelele de socializare.  Daca se va continua cu genul acesta de “ politici “ marca PSD comuna Mîrşa riscă să rămână fără gaze naturale.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *