Politia Giurgiu aflata sub teroarea politicienilor …

Politia Giurgiu aflata sub teroarea politicienilor …

Zilele acestea am lecturat două articole în care sunt atacaţi lucrători ai poliţiei giurgiuvene cu o vehemenţă rar întâlnită. Primul articol a apărut într-un cotidian naţional al cărui titlu “ Mafia, politicienii şi Justiţia – la aceeaşi masa”  te poate duce cu gândul la mafia italiană. Mafie în care oamenii politici , mafioţii şi poliţiştii  şi-au dat mâna în fazorizarea infracţiunilor majore, în timp ce puşcăriile sunt arhipline cu delicvenţi care au comis găinării, iar adevăraţii hoţi care au devalizat această ţară beneficiază de imunitate. Dar vorba cântecului: Vine o zi! Dar până va veni acea zi vă vom prezenta integral articolul apărut în cotidianul naţional:   

 “S-a întâmplat sâmbătă, când A.G, polițist la Servicul de Investigare a Fraudelor din Giurgiu a organizat, cu mare fast, o petrecere la un cunoscut restaurant din București, motivul fiind ”tăierea moțului” copilului polițistului.

Evenimentul a fost organizat la ”Hanul Drumețului”, un local binecunoscut din Capitală, unde, de regulă, se strâng clanurile interlope din București, iar naș a fost un procuror cunoscut, cu care A. G. a lucrat foarte multe dosare.

Dar cine este A. G.? Un polițist care ”s-a trezit, peste noapte”, cu gradul de ofițer, numit de fostul șef al IJP Giurgiu, C. Ț. , șef de birou în cadrul SIF, deși în biroul rspectiv erau mulți ofițeri cu grad de comisar șef ce ar fi putut ocupa, cu brio, această funcție.

Cum a fost numit, totuși, A. G. șef de birou? Grație relațiilor (foarte strânse) de prietenie cu influenți politicieni giurgiuveni!

Revenind la petrecerea de sâmbătă, la prima vedere nu ar fi nimic neobișnuit. Un eveniment de familie, care trebuie marcat cum se cuvine… Doar că, dintr-un eveniment care, de regulă, este unul relativ modest, petrecerea s-a transformat într-una ”cu fast”, cu invitați din toate ”păturile” sociale, de la interlopi cunoscuți, la procurori, politicieni și polițiști care – culmea – anchetează fărădelegile celor dintâi!

Printre invitați s-au numărat și mai mulți primari din județul Giurgiu, majoritatea acestora având – în prezent sau trecut – legături cu Serviciul de Investigare a Fraudelor.

De exemplu, primarul comunei Răsuceni (foto 2), care, cu sprijinul nemijlocit al gazdei (subinspectorul A. G.) a reușit să-și ”scoată din cursă” – prin presiuni exercitate asupra candidatului și a echipei sale – contracandidatul la alegerile locale, printr-un dosar instrumentat de G. .La aceeași petrecere au mai fost prezenți și primarii din Izvoarele (foto 3), Slobozia (foto 1) și Comana, acesta din urmă având mai multe dosare în instrumentare la SIF Giurgiu.

Aceeași situație și pentru primarul din Valea Dragului (masina primarului o gasiti in foto4), care are, de asemenea, mai multe dosare la Serviciul de Investigare a Fraudelor, dar și la Parchetul local și cel județean…

Primarii, polițiștii și politicienii nu au fost, însă, singurele ”figuri marcante” prezente la petrecerea din week-end, lor alăturându-li-se și mai mulți oameni de afaceri giurgiuveni, ”cheful” subinspectorului Geantă arătând ca o întâlnire ”de marcă” a celor ce controlează piața financiară din Giurgiu.Să fie acesta un ”ajutor”mascat al ”binevoitorilor” pentru subinspectorul Alin Geantă? Nu știm, însă știm cu siguranță că Parchetul General, Inspecția Judiciară, Ministerul de Interne sau DGA au obligația de verifica aceste aspecte, dar și de a verifica dacă invitații la acest eveniment au avut sau au legături cu dosare aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Giurgiu.

Este încă o dovadă a faptului că, în mandatul fostei conduceri a Poliției Județene Giurgiu, s-au petrecut lucruri cel puin ”ciudate”, care ar trebui verificate.”

Dacă faptele prezentate în acest material sunt reale este imperios necesar  implicarea Corpului de Control al Ministrului de Interne care să facă lumină în acest caz.

Referitor la articolul apărut în presa locală am observant un oarecare regret faţă de fosta conducere a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu. Despre fostul inspector şef, pe care din păcate nu am avut onoarea să-l cunosc, cum de altfel nu-l cunosc nici pe actualul,  presa locală a scris că a fost obedient prefectei şi conducerii PSD filiala Giurgiu. Printre altele se mai spunea că ar fi răspuns întocmai şi la timp comenzilor ordonate de un personaj politic decident al judeţului  Giurgiu.

Tot în articolul respectiv se vorbeşte despre o serie întreagă de vinovăţii pe care le-ar fi comis actualul inspector şef şi adjunctul acestuia. Referitor la datele prezentate în articol sunt convins că actuala prefectă,  discipol al fostei prefecte Nina Carmen Crişu va face tot ce depinde de domnia sa şi încă ceva în plus, ca le creeze probleme celor care au ocupat funcţii în poliţia Giurgiu prin concurs. Prin oraş se vorbeşte că de fapt doamna prefect şi şeful domniei sale, ştiţi dumneavoastră cine, îşi doresc ca în poliţie posturile de conducere să nu fie obţinute prin concurs, ceea ce   le-ar crea independeţă poliţiştilor faţă de politic. Dumnealor vor ca în  posturile de conducere din Giurgiu să fie numiţi poliţiştii pentru ca ulterior să-i poată manipula după bunul plac, iar dacă nu răspund la comenzile politice să-i poată demite punând în practică expresia populară care spune: “ Eu te-am făcut, eu te omor”.  

Dragi politicieni, indiferent de sex, vă rog eu şi milioane de oameni din ţara asta care sunt în asentimentul meu: Jos labele după poliţie ! Lăsaţi-i să-şi facă datoria în beneficiul cetăţenilor cinstiţi. Promovările în funcţii superioare să fie făcute în urma unor examene. Numai tot încercaţi să-i transformaţi în uneltele voastre. Nu-i mai întărâtaţi unii împotriva celorlaţi. Lăsaţi-i să fie buni colegi pentru că numai munca în echipă poate da rezultate. Când poliţiştii vor realiza că toate problemele lor sunt cauzate de voi, politicieni efemeri, cu siguranţă mai devreme sau mai târziu se vor întoarce împotriva voastră şi atunci să vedem pe unde scoateţi cămaşa. La cât sunteţi voi de cinstiţi …

I.C.MANDU  

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *