PNL-ul sub asaltul PSD divide et impera

PNL-ul sub asaltul PSD divide et impera

Citesc în presa naţională mai multe articole în care fiecare autor îşi dă cu presupusul despre cine va fi posibilul preşedinte al PNL la alegerile despre care am aflat că se vor ţine undeva în luna septembrie.

Numai un naiv nu-şi poate da seama că aceste apariţii în presă nu sunt altceva decât nişte acţiuni orchestrate  care nu au alt scop decât să destabilizeze PNL-ul prin crearea unor stări conflictuale între liderii partidului.  Deviza celor care doresc acest lucru este divide et impera „dezbină și cucerește” şi  a fost aplicat cu succes de Imperiul Roman și Britanic care au asmuțit triburile mai mici unele împotriva altora pentru a le putea controla ulterior cu ușurință.

În cazul nostru se folosesc de două personaje total opozabile în ceea ce priveşte caracterul  în interiorul şi în afara politicii, pragmatismul, comportamentul  sunt doar câteva dintre criteriile comportamentale total diferite ale celor doi politicieni prezentaţi în presă drept posibil candidaţi la fotoliul de preşedinte al PNL  deţinut de Ludovic Orban. Alegerea  făcută de “presă” nu este deloc întâmplătoare,  ea a fost făcută în urma unui studiu foarte laborios. Au ales un lider autententic al partidului  în persoana lui Dan Motreanu şi un lider inventat de Ludovic Orban, Rareş Bogdan.

Dan Motreanu este unul din  puţinii lideri politici care a făcut parte doar dintr-un singur partid de la înscriere şi până în prezent. Este un liberal autentic care atunci când are ceva de spus o spune tare şi răspicat în interiorul partidului şi nu în afara lui. A demonstrat că ştie să-şi aleagă echipa alături de care a surmontat o filială PNL aflată în agonie care la alegerile din 2016 nu a reuşit să aibă vreun parlamentar, iar procentul obţinut a fost undeva la 12%. Odată cu venirea lui la Giurgiu nu numai că a reuşit să aibă 3 parlamentari, dar a câştigat primăria oraşului Giurgiu şi peste 60% din primăriile din judeţ,  precum şi majoritatea în consiliul judeţean al cărui preşedinte este tot un membru PNL. La alegerile din 2020  Dan Motreanu împreună cu echipa lui au reuşit să obţină cel mai ridicat procent din totalul voturilor valabil exprimate din ţară.

Rareş Bogdan a devenit cunoscut ca om de televiziune păstorind emisiunea “ Jocuri de putere”. De la pupitrul acestei emisiuni  critica vehement PNL-ul şi liderii acestui partid etichetându-i cu epitete mai mult decât jignitoare. După o perioadă acelaşi om de televiziune Rareş Bogdan a suportat o transformare cameleonică şi din cel mai vehement critic al PNL se transformă în cel mai mare susţinător. O parte însemnată dintre cei care îl cunosc spun despre  Rareş că este dual şi narcisit. De curând, referindu-se la Ludovic Orban spunea că “a eşuat în calitatea de preşedinte al PNL”  şi că “nu ar trebui să conducă partidul”,  pentru mine cel puţin este evident faptul că a căzut în plasa celor de la PSD care cunoscându-i dorinţa de preamărire  i-au întins această capcană urmarea căreia a devenit fără să-şi dea seama unealta de care au nevoie opozanţii PNL, ceea ce poate crea o stare de disconfort, de neîncredere între colegi. Din păcate  Rareş Bogdan chiar crede despre el că este o personalitate politică. În curând va veni şi timpul când va înţelege că este doar un personaj secundar care apare în scenă mai mult ca element de decor ce a avut rolul unei lanterne în mâna personajului principal  care după ce a fost aprinsă i se s-au scos bateriile pentru că aşa a fost scris scenariul,  iar regizorul a urmat întocmai scenariul nedorind să-l modifice, chiar dacă un alt personaj important din piesă a vrut să nu se stingă lanterna.

Mă bucur sincer că Dan Motreanu  nu se lasă păcălit de astfel de jocuri şi pune pe primul plan interesul partidului şi nu interesul personal. Sper ca Rareş Bogdan să îşi revizuiască atitudinea şi dacă doreşte cu adevărat poate deveni un om politic şi nu un personaj politic şi cine ştie, posibil peste 10 ani  să ajungă şi preşedinte de partid,  altfel …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *