Trăim într-o lume a ipotezelor în care nu este zi  să nu ne întrebăm cum ar fi dacă. Să admitem ideea, luând în calcul o situaţie ipotetică, că PSD-ul ar pierde la viitoarele alegeri şi conform algoritmului politic actual, al doilea partid ca mărime, respectiv PNL-ul  împreună cu alte formaţiuni politice ar constitui o altă majoritate parlamentară. Ne va fi nouă mai bine ? Are PNL-ul  rezerve de cadre formate din oameni foarte bine pregătiţi profesional, care să redreseze economic România ? Va pune oare PNL-ul accent pe meritocraţie ? Sau vor apărea din nou în funcţii de care depinde soarta ţării pilelele, cunoştinţele şi relaţiile ? Tare îmi este teamă că vom vedea aceeaşi mărie cu altă pălărie.  

Pentru că tot am vorbit de meritocraţie a fost un moment în care am crezut, cu toate sincopele din ultima perioadă ale PNL-ului, că meritocraţia poate deveni vârful de lance în viitoarele alegeri. Din păcate PNL-ul m-a dezamăgit! Şi măcar dacă ar fi aceasta prima dată. Cu toate acestea se pare că nu m-am lecuit. Despre ce este vorba:  PNL-ul central dă o dispoziţie conform căreia în primăvara acestui an să se facă un sondaj de opinie , în care să se înscrie  membrii de partid care doresc să candideze pentru funcţia de primar a municipiilor reşedinţă de judeţ. Urmarea fiind ca cel care se clasează pe prima poziţie să fie susţinut de membri şi simpatizanţi  în cursa alegerilor pentru primar.

Giurgiu, oraşul în care nu se întâmplă nimic, în care  indolenţa sora bună a nepăsării celor care de fiecare dată, cu ocazia alegerilor, se jură că vor face, că vor drege tot ce depinde de ei pentru ca Giurgiu, oraşul codaş al României, dar fruntaş la sărăcie să suporte o transformare cu ajutorul căreia giurgiuvenii să reînveţe să zâmbească. Numai că după alegeri promisiunile se uită. Nimic nu se pierde, nimic nu se transformă! Doar gropile din ceea ce  s-a numit cândva asfaltul oraşului devin mai mari, mai adânci precum nişte găuri negre care înghit bugetul primăriei şi aşa destul de sărăcit. Şi ca o compensaţie la toate aceste “binefaceri” apare şi PNL-ul giurgiuvean care critică PSD-ul pe bucăţele. Adică tot ce face consiliul judeţean este rău, asta în timp ce primăria oraşului în care nici câinii nu mai latră de foame, în viziunea PNL-ului giurgiuvean lucrurile merg bine! De ce judecă PNL-ul activitatea PSD-ului  cu jumătăţi de măsură vom afla probabil în preajma alegerilor.

Legat de decizia dată de la centru partidului şi nerespectată de PNL Giurgiu, decizie prin care lăsa loc meritocraţiei, în sensul că dă posibilitatea giurgiuvenilor să-l aleagă pe cel mai bun dintre cei mai buni candidaţi PNL, chiar mi s-a părut de domeniul absurdului. Eu nu vreau să minimalizez şansele niciunuia dintre cei care doresc să se înscrie în cursă, respectiv Mihai Matei, Adrian Anghelescu, ambii consilieri locali şi Marian Măroiu. Numai că PNL Giurgiu, sau mai bine zis cei care conduc PNL Giurgiu, Marin Anton şi Marian Măroiu nu-l vor candidat decât pe … Măroiu. De ce ? Habar nu am. Să-i fie oare teamă lui Măroiu că cei doi contracandidaţi îl pot eclipsa? Pune oare Măroiu mai presus de binele giurgiuvenilor propria persoană ? Iarăşi habar nu am. Cert este că cei doi Mihai Matei şi Adrian Anghelescu au depus contestaţie la Comisia de Arbitraj PNL Bucureşti.

Urmărind firul corespondenţei electronice am dedus că între PNL Giurgiu şi PNL Central nu există nicio deosebire.  Toţi sunt o apă şi-un pământ!

La contestaţia depusă de Adrian Anghelescu i se răspunde că nu trebuia să adreseze Comisiei de Arbitraj de la Bucureşti şi că contestaţia   trebuia depusă la Comisia de Arbitraj de la PNL Giurgiu.  Adrian Anghelescu a solicitat o clarificare la răspunsul primit, precizând că nu este normal să se adreseze comisiei de la Giurgiu atâta timp cât la Giurgiu s-a luat deja decizia de a nu i se permite să participe la sondaj, îngrădindu-i-se prin decizia luată la Giurgiu dreptul de a candida conform dispoziţiei de la Bucureşti, spunând că după părerea lui  totul tinde să se transforme într-un joc vicios. Printre altele le-a solicitat să se grăbească cu o hotărâre în ceea ce îl priveşte, deoarece au trecut deja 50 de zile, aproape jumătate din timpul alocat campaniei. Omiţând probabil să le aducă la cunoştinţă grangurilor de la Bucureşti că Măroiu a început campania încă de la instalarea sa în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale.

Răspunsul celor din comisie demonstrează încă o dată incompetenţa crasă de care dau dovadă: “ Se pare că a fost înregistrată la Secretariatul partidului încă din noiembrie 2018, însă la sediul Curţii de Arbitraj nu a ajuns dintr-o eroare. “ Continuă cu următoarea gogomănie perseverând în prostie: “ Vă rugăm să luaţi în discuţie această cauză în cadrul Comisiei de Arbitraj  judeţean PNL Giurgiu.“

Dacă ăştia sunt oamenii care vor să conducă România, mai bine lipsă …

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *