După lupte aprige care au lăsat răni adânci pe trupurile candidaţilor ce îşi doresc să devină liderii aleşi ai partidului, atât la nivel naţional cât şi la filialele din ţară, pe piept sunt vizibile cicatricile lăsate de PSD, iar pe spate rănile încă sângerânde făcute de propriii colegi de partid, după cum spunea Ludovic Orban, lider cu pedigree al PNL-ului, care candidează pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Dacă la Ludovic există răni atât pe piept cât şi pe spate, piepturile candidaţilor noştri nu au nici cea mai mică  urmă de rană, semn că prietenia PSD-PNL funcţionează bineînţeles în şi pentru binele giurgiuvenilor. Hai că am zis-o şi pe asta! Numai că spatele le este hărtănit rău, iar fesele le sunt încă încinse urmare a şuturilor în fund pe care şi le-au administrat unii celorlalţi.

 Gheorghe Ştefan, fostul preşedinte interimar al PNL-ului giurgiuvean, atunci când era întrebat care au fost motivele ce au dus  prăbuşirea spectaculoasă, dinspre vârf spre coada clasamentului partidelor politice a PNL-ului se justifica spunând că principalul motiv a fost dat de faptul că era doar preşedinte interimar şi nu dispunea de forţa pe care o are un preşedinte ales şi că partidul a funcţionat o lungă perioadă de timp cu o conducere bicefală.

Ei bine, începând cu 29 aprilie 2017, în urma votului liber exprimat dat de membrii partidului, PNL-ul are o conducere formată din lideri aleşi după cum urmează: La organizaţia municipală preşedinte Marian Măroiu, avându-i ca prim vicepreşedinţi pe Mihai Matei şi Ţigănilă George. La organizaţia judeţeană a fost ales preşedinte Marin Anton, secondat de Marian Măroiu şi Noruţ Stănişteanu. În acest context motivele invocate de fostul preşedinte Gheorghe Ştefan nu mai sunt valabile. Îmi doresc să cred, conform declaraţiilor foştilor şi actualilor lideri ai partidului, că împreună vor lucra la un plan de revigorare a PNL-ului giurgiuvean. Dar … după ce voturile au fost numărate, deja se formaseră trei grupuri. Primul şi cel mai numeros grupul învingătorilor, puţin mai numeros grupul învinşilor şi surprinzător pentru subsemnatul grupul celor deja nemulţumiţi de actuala conducere.

Dinspre grupul câştigătorilor se auzeau voci care spuneau că cei care şi-au ales greşit echipa  vor suporta consecinţele gândindu-se probabil la retragerea susţinerii politice vreunora dintre consilierii locali sau judeţeni, ceea ce după umila mea părere va fi o greşeală impardonabilă decontată actualei conduceri de către cetăţenii oraşului şi judeţului. Din grupul perdanţilor răzbăteau voci care lăsau să se înţeleagă că vor părăsi partidul invocând diverse motive. Iar din cel de-al treilea grup, format din nemulţumiţii de actuala conducere făceau parte cei care se aşteptau probabil la poziţii importante în conducerea partidului.

Dacă lucrurile vor continua cu vendete, cu trădări  de care unii dintre membrii PNL nu sunt străini, şi nu înţeleg că alegerile au luat sfârşit, că partidul pe care-l călăresc  poate fi asemănat în acest moment cu o mârţoagă care are nevoie de o tavă de jăratec precum calul din poveste, PNL-ul giurgiuvean va dispărea definitiv şi irevocabil după eşicherul politic.

PNL-işti trebuie să compare aceste alegeri cu antrenamentul făcut de o echipă practicantă de sport cu mingea atunci când sportivii aceleiaşi echipe sunt împărţiţi în două tabere şi joacă miuţe. În timpul jocului coechipierii se lovesc, se îmbrâncesc, se mai şi înjură, lipsind numai puţin să se ia şi la bătaie, dar după aceste antrenamente apar jocurile reale, cu echipele adverse şi atunci toţi cei care la antrenamente păreau duşmani de moarte, se unesc şi întăriţi în antrenamente se bat ca să câştige cu adevăraţii adversari. Acest lucru îmi doresc să se întâmple şi cu PNL.  Să iasă din aceste alegeri interne mai puternici, mai motivaţi şi de ce nu mai uniţi ca să se poată bate cu duşmanul lor real. În politică sunt imperios necesare cel puţin două partide politice puternice, opozabile pentru ca democraţia să poată funcţiona.  Altfel ne îndreptăm cu paşi siguri spre partidul stat.

Aşa cum era de aşteptat atât la nivel naţional, cât şi local, o anumită parte a presei îşi face „datoria” prin atacuri virulente la adresa noului preşedinte ales al PNL-ului. Să fi uitat oare stimabilii de prezumţia de nevinovăţie pe care tot domniile lor o aclamă ori de câte ori au ocazia atunci când cei pe care-i apără sunt chemaţi să dea cu subsemnatul pe la DNA?  Nu sunt oare domniile lor cei care critică vehement felul în care se face justiţie în această ţară când se aduce atingere vreunui lider al unui anumit partid ?  Singurul lucru care deranjează este acela că domniile lor folosesc jumătăţi de măsură atunci când emit păreri, unele dintre ele chiar pertinente, bazate pe studiu asupra unor legi care se abat de la democraţie , dar din păcate fac acest lucru numai funcţie de interesul personal sau interesul patronului pe care-l au …

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *