PNL-istii giurgiuveni s-au intalnit doar ca sa nu fie risipiti

PNL-istii giurgiuveni s-au intalnit doar ca sa nu fie risipiti

Ieri la Giurgiu a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean PNL, filiala Giurgiu.  Şedinţa a fost prezidată de proaspătul numit de la Centru preşedinte interimar, Dan Motreanu însoţit de Nini Săpunaru şi Mihai Barbu.

Membrii Comitetului Judeţean probabil se aşteptatu de la preşedintele interimar la luarea unor măsuri drastice împotriva celor care au pactizat cu PSD-ul. Nici pomeneală de aşa ceva. Mai de grabă şedinţa a decurs într-un mod asemănător cu şedinţele de tristă amintire  în care activiştii se întâlneau ca să nu fie risipiţi şi să vorbească discuţii.

În afară de frigul îndurat, care le-a intrat în oase în sala îngheţată oamenii au plecat la fel de nelămuriţi  cum au venit. O idee vagă, precum pâlpâirea unui opaiţ rămas fără fitil s-a încropit în mintea participanţilor  cum că Dan Motreanu nu vrea să deranjeze pe nimeni. Venirea lui  la Giurgiu având drept scop organizarea alegerilor europarlamentare, pe lista cărora pe un loc eligibil apare şi numele lui Dan Motreanu.

În aceste condiţii excluderea lui Marin Anton din funcţia de preşedinte al PNL Giurgiu luând în calcul motivul invocat, care este unul pueril dacă ne raportăm la senatorii PNL care au votat alături de PSD, motivul  pare mai de grabă o răzbunare a cuiva căruia nu-i plăceau ochii lui Marin Anton, neavând absolut nicio legătură cu eficientizarea şi dezvoltarea partidului în aşa fel încât PNL-ul să devină un adversar redutabil pentru PSD în alegerile ce tocmai bat la uşă.

Şi atunci mă întreb ce rost a avut această mascaradă cu excluderea lui Anton şi aducerea unui mare politician de la Centru, dar în egală măsură un mare anonim pentru Giurgiu ? Dacă se dorea cu adevărat reformarea partidului de ce nu au pus un preşedinte interimar de la Giurgiu ? Oare chiar nu există în PNL Giurgiu un PNL-ist cu pedigree care să le dea satisfacţie alegătorilor de dreapta ? Eu sincer cred că există un astfel de om care a muncit alături de Lucian Iliescu şi a făcut ca PNL Giurgiu să fie cel mai puternic partid din judeţ. Ca prim exemplu care-mi trece acum prin minte este Dumitru Gavrilă care are expertiză administrativă, ocupând timp de două mandate poziţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, un om care nu a părăsit niciodată PNL-ul indiferent de situaţie, a cărui experienţă politică nu poate fi pusă la îndoială. De ce nu a fost numit preşedinte interimar al PNL Giurgiu un astfel de om ?

Prea multe întrebări şi prea puţine răspunsuri. Dacă lucrurile nu se vor schimba în foarte scurt timp, iar PNL-ul giurgiuvean va exista doar prin platforme online pe facebook, tare îmi este teamă că PNL-ul la Giurgiu va avea soarta PNŢCD-ului.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *