Pleacă-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii !!!

Pleacă-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii !!!

Tragedia de la Caracal, foarte mult mediatizată, a abătut atenţia opiniei publice de la viaţa politică ce se află într-o continuă fierbere, asemenea unui vulcan ce stă să erupă şi care ne va afecta în foarte scurt timp, în mod direct, viaţa de zi cu zi.

Se spune că interesele unesc cei mai mari duşmani şi despart fraţii. Teorie care a fost şi este demonstrată ca adevărată, ea putând fi transpusă şi în politica noastră de sorginte balcano pontică.  Ca exemple elocvente în acest sens avem interesele a doi duşmani declaraţi, interesul lui Tăriceanu unit cu interesul lui Ponta, ce vizează perioada imediat următoare, prin care ambii doresc să dărâme  guvernarea PSD şi viitorul care le poate oferi intrarea în Parlament la viitoarele alegeri şi de ce nu, participarea la guvernare. Dacă până azi PSD şi ALDE au fost fraţi legaţi printr-un cordon ombilical nezăzut de muritorii de rând, iacătă că interesul a dus la despărţirea fraţilor.

Despărţirea ALDE de PSD este evidentă din momentul încheierii unei, hai să-i spunem înţelegeri cu PRO România. Săptămâna viitoare, asta dacă nu cumva guvernul îşi dă demisia la presiunea străzii în urma evenimentelor ce vor avea loc sâmbătă 10 august, ALDE va ieşi de la guvernare invocând rectificarea bugetară care-i lasă pe primari fără bani de investiţii.

Dacă guvernul îşi va da demisia pe 10 august, de bună voie, ceea ce nu poate fi exclus ca o prezumtivă intenţie a PSD, pentru că lipsa banilor îi pune în imposibilitatea de a-şi mai onora promisiunile electorale în ceea ce priveşte susţinerea salariilor majorate şi creştere pensiilor, de preferat pentru PSD ar fi să treacă în opoziţie şi să-i arate cu degetul pe cei care vor prelua guvernarea numindu-i şi pe aceştia guvernul zero, aşa cum au procedat cu guvernul Cioloş, ceea ce a dus la câştigarea unui capital de imagine fantastic şi câştigarea alegerilor la un scor zdrobitor. Sau se vor crampona de rămânerea la guvernare, chiar în minoritate prin ieşirea de la guvernare a ALDE, rămânând un guvern minoritar, dar cu ATENŢIE !!! susţinerea PNL. Iată cum se poate demonstra încă o dată că interesele unesc cei mai mari duşmani:

Dacă guvernul PSD va pleca pe 10 august, sau în decembrie după alegerile prezidenţiale, este doar o chestiune de timp. Dar analizând ce se întâmplă pe scena politică, acest lucru se va întâmpla cu siguranţă. Ei bine, dacă PNL-ştii vor prelua guvernarea singuri, cu aşa zisa susţinere a  USR în Parlament, mai mult ca sigur PNL îşi va rupe gâtul. Timpul fizic până la alegerile locale şi parlamentare nu le va permite să facă nimic. Până vor reuşi viitorii miniştri să înveţe drumul până la uşa biroului, să-şi cunoască nemuritorii subalterni din eşealoanele doi şi trei vin alegerile peste ei. În tot acest timp opoziţia îi va toca mărunt, mărunţel de nu va mai rămâne din PNL decât o vagă amintire despre un partid istoric.

Cei care vor avea de câştigat după toată această sârbă a dracilor sunt cei de la USR, PRO România şi ALDE care o vor pune de o viitoare alianţă pentru guvernare, în timp ce auto-declaratele cele mai mari partide din ţară, PNL şi PSD, vor sta în băncile opoziţiei.

Din tot ce v-am spus se poate distinge un singur adevăr indubitabil spus de înaintaşii noştri: “Pleacă-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii !!! “

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *