Pleacă-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii

Pleacă-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii

Nebunie mare , mare nebunie !!! Trece sau nu trece moţiunea, aceasta-i întrebarea. Parlamentarii de la putere promit în stânga şi-n dreapta preamăriri parlamentarilor de la opoziţie. Parlamentarii de la opoziţie promit la rândul lor locuri eligibile pentru cei care vor vota moţiunea la viitoarele alegeri parlamentare. Promisiuni ce nu se ştie dacă vor fi sau nu onorate, dar ei încearcă. La urma urmei ce au de pierdut ?

Ce se întâmplă dacă nu trece moţiunea ? Pentru noi, nimic. Vor continua să dea c-o mână şi vor lua cu două. Vor da bani primăriilor să continuie “marea asfaltare” pe uliţele satului, cu predilecţie acolo pe unde locuiesc amantele edililor, amante care-i părăsec în primavară pentru că uliţa după ce a fost asfaltată direct pe pământ, după prima iarnă revine la starea iniţială, plină de gropi şi de praf vara, pentru ca-n toamnă să se transforme în adevărate lăcane numai bune pentru tăvăleala porcilor.

Ce se întâmplă dacă trece moţiunea ? Pentru noi, tot nimic. Într-o primă etapă va culmina lupta între şefii partidelor care au susţinut moţiunea legată de cine va fi primul ministru. Acest lucru nu va putea fi tranşat decât urmare a intervenţiei preşedintelui. După acest episod va urma bătălia pentru cine şi ce portofoliu ministerial va ocupa. În cea de-a doua etapă vom avea parte de ieşirile publice ale purtătorilor de vorbe  care ne vor spune de cât de multe şi bune intenţii are noul guvern, dar din păcate nu pot fi puse în aplicare din cauza grelei moşteniri lăsate de guvernul Dăncilă.

Şi uite cum  suntem nevoiţi să recunoaştem geniul lui Caragiale care a spus: ”Pleacă-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii”.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *