Pesti morti pe lacul din Mihailesti din cauze necunoscute

Pesti morti pe lacul din Mihailesti din cauze necunoscute

În seara aceasta, 23 mai am fost contactat de un locuitor al oraşului Mihăileşti, judeţul Giurgiu, care alarmat ne-a adus la cunoştinţă că pe lacul din apropierea oraşului se întâmplă un fapt fără precedent. De câteva zile peştii din lac mor din cauze necunoscute.

Printre altele ne-a mai spus că a prezentat aceste informaţii şi autorităţilor locale care în faţa lui au luat legătura cu un reprezentant al Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, al cărui director este domnul Mircea Andrei,  nimeni altul decât finul preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina. Unul dintre prerogativele acestei instituţii este şi acela de a efectua analize fizico-chimice pentru apele de suprafaţă şi subteran, de la care nu au primit nici un răspuns.  

Următoarea instituţie contactată a fost Garda de Mediu Giurgiu reprezentată de comisar şef Larisa Stocheci care se pare că a răspuns prin neimplicare.

Singura instituţie care a luat act de solicitarea administraţiei publice locale a fost DSVSA Giurgiu al cărei director Liviu Florescu a promis că în cursul zilei de 24 mai va trimite o echipă de medici veterinari la lacul din Mihăileşti.

Pentru veridicitatea celor afirmate, locuitorul oraşului Mihăileşti ne-a pus la dispoziţie şi câteva fotografii. 

Fiind o oră destul de târzie, singurul pe care mi-am permis să-l deranjez a fost medicul veterinar Mitran Fănel, purtătorul de cuvânt al DSVSA Giurgiu. Acesta mi-a confirmat că s-a stabilit deja o echipă de medici veterinari care vor pleca la Mihăileşti încă de dimineaţă. Cu această ocazie m-a rugat să anunţăm public pe cetăţenii din zonă să nu consume peşte până ce nu se va stabili cu exactitate un diagnostic, pentru prevenirea unor posibile îmbolnăviri. Aceeaşi rugăminte o adresează şi împătimiţilor de pescuit, să renunţe la hobby-ul dumnealor până ce se vor efectua teste epidemiologice în baza cărora să se stabilească motivul îmbolnăvirii peştilor, fapt care a dus la moartea acestora.

Vom reveni cu mai multe amănunte într-o ediţie viitoare.

  1. MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *