Peste 2.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Peste 2.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor mijloace de transport, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare, parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, șase mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentele pentru marfă și în portbagajul mijloacelor de transport, cantitatea totală de 1.015 articole vestimentare și 394 parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 19.01.2023, în jurul orei 00.35, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au oprit pentru control, pe raza județului Giurgiu, un mijloc de transport, condus de un cetățean turc.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentul pentru marfă, cantitatea totală de 915 articole vestimentare, 108 parfumuri și 45 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români și străini, cu vârste cuprinse între 37 și 53 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare totală estimată de peste 497.900 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *