Pericol iminent! RADIATII UCIGATOARE si INTUNERIC PLANETAR. Breaking news stiintific!

Pericol iminent! RADIATII UCIGATOARE si INTUNERIC PLANETAR. Breaking news stiintific!

Pentru oamenii de știință este foarte clar că viața de pe Pământ, așa cum o știm noi, își așteaptă demult sfârșitul. Momentul istoric pentru o asemenea catastrofă ar fi trebuit să vină acum mult timp, dar, pentru că nu s-a petrecut acum aproape 50.000 de ani, trebuie să se întâmple curând. Omenirea va ajunge ca în Evul Mediu.

Polii magnetici ai Pământului trebuie să sufere o schimbare „programată”. O dată la 200.000 – 300.000 de ani, în medie, polii magnetici se inversează, nordul devenind sud și vice-versa, potrivit Futurism.

Pentru noua inversare, termenul pare să fi trecut demult. Ultimul eveniment în care un astfel de proces a fost dus la bun sfârșit a avut loc acum 780.000 de ani, cu o încercare nereușită acum 40.000, potrivit sursei citate. Faptul că polii magnetici încep să se mute este o indicație a faptului că inversarea este cu siguranță posibilă în viitorul apropiat, dar nu se poate confirma cu siguranță că se va întâmpla în acest interval.

Deși planeta Pământ nu suferă consecințe evidente, omenirea, care se bazează pe tehnologie în aproape fiecare moment al vieții, este în pericol. Slăbirea câmpului electromagnetic al Pământului în timpul schimbării polilor ar expune și mai mult sateliții din orbită la radiații, afectându-le funcționarea. Pentru că de la aceștia vine controlul sistemelor de temporizare ale rețelelor electrice, o funcționare defectuoasă a sateliților ar însemna nu doar imposibilitatea de a folosi rețele mobile sau GPS, dar și pene de curent constante. Mai mult, aproape toată tehnologia vitală ar fi compromisă, de la cea militară la cea din spitale, potrivit sursei citate.

Mai mult, scutul electromagnetic ne protejează de radiațiile solare nocive, iar o diminuare cu 10% a acestuia, așa cum se întâmplă în timpul inversării polilor, ne-ar expune la pericole foarte mari, riscând chiar să apară zone pe Pământ în care viața să nu mai fie posibilă.

Pentru a ne apăra, oamenii de știință spun că primul pas este să detectăm schimbarea la timp și, mai mult, să creăm rețele de colaborare atât între guverne, cât și între companii pentru stocarea energiei, educarea populației și rezolvarea problemelor cu care se confruntă sateliții.

Sursa Evz.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *