Patriarhul Daniel, DECIZIE FARA PRECEDENT. Ce a anuntat in urma cu putin timp

Patriarhul Daniel, DECIZIE FARA PRECEDENT. Ce a anuntat in urma cu putin timp

Preafericitul Daniel spune că toţi preoţii sunt gata să renunţe la salariile lor. În plus, bisericile sunt pregătite să accepte să fie impozitate. Cu o singură condiţile însă: să le fie restituire toate pământurile. Asta după ce sâmbătă s-a aflat că tehnocraţii au tăiat din buget toţi banii pentru biserici.

Patriarhul Daniel a declarat că nu are nicio problemă cu impozitarea și că este oricând gata să renunţe la salariu, dar că pentru asta statul trebuie să restituie bisericii proprietăţile care au fost confiscate abuziv.

“Noi am spus de mai multe ori că suntem de acord. Nu numai să impoziteze veniturile, ci să şi renunţăm la salariile de la stat dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul ca proprietăţi. Noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, ci să ne dea înapoi ce ne-au luat şi când se face echilibrul acesta, nu mai avem nevoie de salarii de la stat”, a declarat Patriarhul Daniel, potrivit România TV.

Guvernul tehnocrat a tăiat toţi banii pentru biserici din bugetul pe anul 2016. Asta în condiţiile în care doar anul acesta s-au alocat 170 de milioane de lei pentru lăcaşurile de cult.

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *