Parodia este la ea acasa. Locatia… Consiliul Local Giurgiu

Parodia este la ea acasa. Locatia… Consiliul Local Giurgiu

Spuneam cu ceva vreme în urmă că trăim așa cum merităm. Spuneam acest lucru deoarece singurii vinovați pentru sărăcia care generează stresul în care trăim, dacă așa ceva se poate numi un mod de trai, suntem noi. Reafirm acest lucru pentru că de fiecare dată ne promitem că nu vom mai face greșeala pe care am făcut-o, în sensul că  fără o analiză temeinică referitor la persoanele pe care le vom punem în fruntea țării și  în fruntea obștei la nivel local, nu ne vom mai duce la vot precum vitele la abator, care se lasă amagite cu puțin nutreț, pentru ca imediat să ajungă sub satârul măcelarului. Numai că în acele momente parcă ne ia Dumnezeu mințile și votăm împotriva firii alegându-i pe cei care în mod normal ar trebui să fie internați în spitalele de neuropsihiatrie, datorită bolilor psihice extrem de grave de care suferă cum ar fi schizofrenia paranoică, mitomania , cleptomania , megalomania, etc.

Este știut că astfel de boli sunt extrem de greu de depistat, parte din acești „politicieni”  nici cel puțin nu știu că sunt psihopați și din acest considerent  noi, ceilalți neavând cunoștință de bolile ascunse de care suferă cei care doresc să ne conducă destinele, îi votăm, le acordăm încrederea noastră punându-le în palme soarta copiilor noștri, pentru ca ulterior să ne trezim că suntem conduși de astfel de specimene suferinde, factor determinant, generator de pierdere a încrederii în toți oamenii politici catalogându-i pe toți drept bandiți, excroci, animale bibede acefale care dispun totuși de capabilitatea de a ne face să ne pierdem curajul să mai luptăm împotriva unui sistem corupt ale cărui tentacule au ajuns de la vlădică până la opincă.  Pot afirma cu toată tăria că nu acesta este adevărul. Am cunoscut și oameni politici verticali, cărora le place să spună adevărul indiferent de consecințe.  Există oameni politici care și-au asumat acest rol și au fost catalogați, culmea ironiei, tocmai de cei care au grave probleme psihice, drept nebuni. Sau, au fost marginalizați din viața politică  închizânduli-se practic toate canalele de comunicare, în așa fel încât adevărul să nu mai fie auzit, iar oamenii să continue orbește în ceața necunoașterii oferinduli-se totuși frânturi de adevăruri cu scopul de a le adormi simțurile, un fel de somn al rațiunii, care este extrem de periculos și datorită căruia am ajuns să nu mai fim capabili să discernem între cine spune adevărul și cine minte, pentru ca ei, exponenții răului pe pământ să-și ducă la capăt misia, aceea de de a ne transforma în sclavi în propria noastră  țară.

Plecând de la acest raționament am ajuns la concluzia că o parte din politicienii noștri locali nu sunt mai breji decât majoritatea celor care ne consideră drept mijloace pentru propria lor înavuțire, care este direct proporțională cu sărăcia noastră, a majorității. Cu cât noi sărăcim mai mult, cu atât conturile lor  pe care le dețin în băncile din afara granițelor țării cresc , conturi ce îl fac să pălească de invidie și pe cel mai bogat om din lume, spaniolul Amancio Ortega. Sigura diferență constă în faptul că Ortega a realizat banii în mod cinstit, iar multi miliardarii noștri, prin fraudă. Nu mi-am propus acum să vă vorbesc despre datoriile pe care le aveau anumiți oameni politici până să dețină funcții importante și care este în acest moment situația datoriilor lor. De asemenea nu mi-am propus să vorbesc despre creșterile inexplicabile ale veniturilor lor, venituri realizate doar din amărâtul de salariu de bugetar, ca să nu mai spun despre off-shore-urile pe care le dețin și despre care excelențele lor cred că, noi prostimea nu știm.  Numai că există un cântec care spune „ Vine o zi”. Da, va veni o zi când oamenii vor afla adevărul despre cei care cred despre noi că suntem doar o masă de manevră îndobitocită, pe care domniile lor o pot manevra după bunul plac.

Geniul dumnealor machiavelic de a face bani este omniprezent în media, în schimb se vorbește mai puțin de prostia incomensurabilă de care dau dovadă atunci când  lucruri banale  sunt transformate în ridicol, datorită modului deficitar în gândire , arătând în acest fel  numărul redus de circumvoluțiuni pe care le are creierul lor minuscul. Ca și exemplu în acest sens am să vă relatez câteva aspecte din timpul ședinței extraordinare a Consiliului Local Giurgiu din data de 8 decembrie, în care impotența intelectuală este la ea acasă.

Primul punct pe ordinea de zi era numirea unui alt președinte de ședință, cu toate că în data de 26 noiembrie, prin votul majorității fusese ales de către consilierii prezenți Florian Velicu. Este de notorietate „relația de amiciție” dintre primarul Nicolae Barbu și consilierul local Florian Velicu, în care primul a încercat prin fel de fel de tertipuri să-l excludă din poziția de consilier. Numai că, justiția chiar dacă este legată la ochi are un taler cu ajutorul căruia cântărește de partea cui este adevărul și în acest fel poate împărți dreptatea. Iar justiția a considerat că adevărul este insurmontabil. Drept pentru care dreptatea i-a fost atribuită lui Florian Velicu. Motivul real pentru care nu a fost acceptată poziția de președinte de ședință nu a constat în respectarea legii, ci datorită faptului că Florian Velicu a spus după ședința de consiliu în care a fost ales, că pe fotoliul în care stă primarul în timpul ședințelor de consiliu va sta el motivând că primarul are calitatea de invitat și nu aceea de președinte al consiliului local.  De aici a început nebunia. Dinții primarului adânc înfipți în acel scaun nu vroiau să se descleșteze. Dacă ar fi avut placă dentară nu cred că era o problemă putea să-i lase scaunul lui Velicu cu placă cu tot, dar așa, singura portiță de salvare a aparatului masticator o deținea  secretarul Roșu. Față de secretarul Roșu, eu personal am toată stima și considerația, chiar dacă părerile noastre nu sunt într-o deplină concordanță. Numai că dumnealui în această situație  a fost prins între ciocan și nicovală.  Pe de o parte primarul, care este șeful executivului, pe cealaltă parte, legislativul. În acestă situație a ales să fie de partea executivului, cu respectarea întocmai a legii 215. La întrebarea consilierului Velicu, dacă au mai fost astfel de situații în decursul celor trei ani, secretarul nu a avut răspuns. De aici se poate trage concluzia că au mai fost numiți președinți de ședință în aceleași condiții în care fusese ales și Velicu. Un alt semn mare de întrebare este legat de faptul că secretarul Roșu, care este un foarte bun profesionist, în timpul ședinței, când fostul președinte de ședință l-a numit pe pe Florin Velicu drept succesorul său pentru următoarele trei luni de zile, nu a avut nici un fel de reacție, nu a avut un punct de vedere prin care să spună că alegerea nu este conformă cu legislația în vigoare. De ce nu a spus că nu este legală numirea lui Velicu în timpul ședinței și a lăsat să treacă două săptămâni ca să spună de abia acum că numirea  contravine legislației?  Sunt convins că răspunsul vi l-ați dat singuri.  

La un alt punct după ordinea de zi, în care se discuta despre încălzirea orașului, Florian Velicu l-a întrebat pe primar care sunt în procente beneficiile, urmare a banilor investiți în reabilitarea punctelor termice. Primarul i-a spus că-i va trimite răspunsul în plic . Velicu insistă să i se prezinte datele în timpul ședinței, nu neapărat de către primar, ci de un reprezentant al executivului. „EXECUTIVUL SUNT EU!!!„ a răspuns Barbu. Cred că în acel moment se vedea Alexandru Lăpușneanu, care a spus „ Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu” .  Un alt consilier local l-a întrebat pe primar de ce nu funcționează piața de pește. Răspunsul primarului a fost „Din lipsă de personal calificat”. Acum vă rog să fiți foarte atenți. Minunatul nostru primar a angajat director, șef de serviciu, referent contabil, dar nu a reușit să găsească să angajeze electrician, frigotehnist, și atenție maximă vă rog  nu a angajat femeie de serviciu… deoarece nu a luat examenul. Alooooooooooo!!! Treziți-vă domnule primar din această beție. Preamărirea, narcisismul credeți-mă pe cuvânt  sunt mai periculoase decât o beție crâncenă  unde se bea votcă de cu seara până dimineața.  EXAMEN PENTRU FEMEIA DE SERVICIU !!! Domnule primar ne facem de tot râsul. Vă rog nu mai aberați, pentru că după ce suntem catalogați drept cel mai amărât județ din țară intenționați cumva să fim dați exempu național drept inventatorii incompetenței, și a prostiei. Vă implor pentru viitor căutați-vă o altă locație. Lăsați primăria. Nu este pentru dumneavoastră. Sunt multe probleme acolo, inclusiv examenul pe care trebuie să-l dea o amărâtă de femeie de serviciu. Sincer cred că în situația actuală vicele Vladu ar fi  mult, mult mai competent decât dumneavoastră.

I.C.MANDU

 

 

 

 

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *