Parlamentarii PSD de Giurgiu nu au acces la sedintele Biroului Politic Judetean prezidate de Badalau si Mina

Parlamentarii PSD de Giurgiu nu au acces la sedintele Biroului Politic Judetean prezidate de Badalau si Mina

Facebook-ul a devenit pentru majoritatea politicienilor o modă. Sunt politicieni care folosec facebook-ul ca mijloc de comunicare cu alegătorii deoarece nu beneficiază de sprijin media. Pentru alţi politicieni facebook-ul are rolul de a prezenta opiniei publice “măreţele realizări”, cu toate că beneficiază de sprijin media. Dar … facebook-ul dă bine ca să ştie alegătorii că ei sunt şi stăpânii informaticii. Fac acest lucru convinşi fiind că duduiţele, salariate în marea lor majoritate în administraţie, dar cliente permanente în cluburile de fiţe, îşi dau ochişorii peste cap de fiecare dată când politicienii noştri îşi pun poze îmbrăcaţi în costume de firmă sau îşi etalează minunatele freze înţepenite de gel sau fixativ, în timp ce politicienii mai tocmatici îşi vopsesc părul de un negru metalizat de-i invidiază până şi  nevestele, neuitând să lase la vedere în poze şi zâmbetul ştrengăresc care scoate în evidenţă dantura ca un şirag de perle din porţelan, dantură lucrată cu măiestrie de stomatologi renumiţi.

Ca pe un pasionat de facebook îl putem cataloga şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina. Sunt convins că prins cu problemele importante pe care le are în gestionarea celui mai sărac judeţ din ţară, dar cu cei mai bogaţi politicieni, nu are timpul fizic necesar să se mai ocupe şi de propriul facebook. Cred că de postările lui Mina pe reţelele de socializare  se ocupă o persoană care scrie şi face sute de fotografii  pro bono,  deoarece refuz să cred că de facebook-ul lui Marian Mina s-ar ocupa vreun angajat al instituţiei plătit din bani publici pentru acest capriciu al preşedintelui.

Mânat de curiozitate m-am uitat  la o postare  care în câteva cuvinte, pe care am să vi le prezint integral, vorbeşte despre şedinţa Biroului Politic Judeţean al PSD Giurgiu, postare la care sunt ataşate 11 fotografii. Iată ce scrie:

“La şedinţa Biroului Politic Judeţean al #PSD Giurgiu!

Printre subiectele discutate cu primarii giurgiuveni se numără 
organizarea alegerilor interne în perioada următoare, #bugetul pe 2019, investiţiile prin #PNDL, introducerea reţelelor de gaze naturale, dar şi situaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară din judeţ.

Mă bucur că la şedinţă a participat şi preşedintele PSD Giurgiu, ministrul Economiei, Niculae Badalau.”

Subiectele abordate par a fi destul de importante. Uitându-mă la fotografii am sesizat că din imagini lipsesc patru dintre parlamentari. Exista posibilitatea ca aceştia să nu se afle în sală la momentul când s-au făcut fotografiile, acest lucru neînsemnând că nu au fost prezenţi la şedinţă. Ca să mă conving cum au stau lucrurile în realitate i-am contactat telefonic pe trei dintre parlamentari. Iată declaraţiile lor:

Cristian Marciu, senator

“ Nu am participat la şedinţa Biroului Politic Judeţean pentru că nu am fost anunţat. Despre faptul că s-a ţinut şedinţa am aflat ulterior de la primarii judeţului care  m-au întrebat, a căror întrebare suna  mai degrabă cu un reproş, de ce nu am fost prezent la şedinţă. Le-am spus şi lor acelaşi lucru pe care vi l-am spus şi dumneavoastră. “

Alexandru Andrei, deputat

“ Nu am participat la şedinţa Biroului Judeţean dintr-un motiv cât se poate de simplu:  Nu am fost invitat. Acest mod de lucru nu constituie o noutate. A devenit, ca să mai şi glumim, un fel de marcă înregistrată a ultimilor doi ani. “

Răzvan Cuc, deputat

“ Nu avem cum să particip la şedinţă atâta timp cât nu am fost invitat. Am aflat că s-a ţinut şedinţa ulterior de la colegii mei parlamentari de Giurgiu care mi-au spus că nici ei nu au fost invitaţi. De ce ? Nu mă întrebaţi, că nu ştiu. “

Cel puţin curios. Se face atâta vâlvă legat de ce se întâmpă în PNL Giurgiu, dar despre ce se întâmplă în PSD Giurgiu nimeni nu spune nimic. Atunci când se pune în discuţie problema alegerilor interne de partid, chiar nu este, în accepţiunea lui Bădălău, necesară prezenţa parlamentarilor aleşi de giurgiuveni? Când creionarea bugetului constituie o problemă majoră din cauza lipsei fondurilor nu era oare necesară şi consultarea parlamentarilor ? Când vorbim de banii veniţi prin PNDL pentru primării, nu pentru primari, bani pentru dezvoltarea localităţilor, nu pentru dezvoltarea bunăstării primarilor, nu ar fi fost necesar să fie prezenţi şi parlamentarii?

Se pare că Bădălău şi Mina au stabilit că prezenţa parlamentarilor PSD de Giurgiu nu este necesară. De ce ? Habar nu am. Dar cu certitudine  naşul şi finul ştiu .  

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *