Parfumuri cu miros de facatura confiscate de politistii de frotiera giurgiuveni

Parfumuri cu miros de facatura confiscate de politistii de frotiera giurgiuveni

În data de 26.02.2017, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu  s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocar înmatriculat în Turcia, un cetățean turc.

            Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit  în cala autocarului, mai multe cutii care conțineau 831 flacoane cu parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Câteva ore mai târziu, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au fost descoperite, într-un alt autocar, 1.610 articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

            În ambele cazuri, s-a stabilit că bunurile aparțin cetățeanului turc Yakup K., în vârstă de  25 ani, respectiv lui Gheorghe N., în vârstă de 39 de ani, pasageri în cele două autocare.

            Persoanele în cauză nu dețineau documente de proveniență sau certificate de calitate pentru acestea.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *