Palmă luată de Bădălău de la poliţişti: Sutele de şefi sprijiniţi de PSD chiar sunt leneşi şi au burtă

Palmă luată de Bădălău de la poliţişti: Sutele de şefi sprijiniţi de PSD chiar sunt leneşi şi au burtă

Sindicatul EUROPOL a reacţionat după ce ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a lansat o serie de critici la adresa poliţiştilor, care – în viziunea lui – ar trebui să nu mai fie “leneşi”, “aroganţi” şi să-şi ia salarii degeaba. Astfel, sindicaliştii îi transmit lui Bădălău, în mod ironic, că “are dreptate”, pentru că sute de şefi de poliţie au ajuns în funcţii cu sprijinul colegilor săi de partid, iar aceştia „chiar au burţi şi sunt foarte leneşi”.

„Acum, dacă este să fim sinceri cu noi, domnul Bădălău chiar are dreptate. Sutele de şefi, sprijiniţi politic tocmai de colegii de partid al acestuia, promovaţi prin „împuterniciri” pe funcţii importante la nivelul unităţilor de poliţie, chiar au burţi şi sunt foarte leneşi. Iar în susţinerea acestor afirmaţii stă şi istoricul profesional al acestor poliţişti, care au stat ascunşi prin birouri până acum, iar în ultimii 3 ani, pentru că au conexiunile de partid şi manifestă slugărnicie faţă de oamenii politici, au fost recompensaţi cu funcţii de conducere. Iar dacă este să fim foarte corecţi, printre cei mai leneşi oameni din MAI, a fost chiar colega dvs, ‘supprefecta’ Carmen Dan, care a petrecut 2 ani jumate la minister, de parcă ar fi petrecut vacanţa de vară, ca atunci când era secretară de şcoală”, se arată în comunicatul sindicaliştilor.

Reprezentanţii EUROPOL l-au întrebat pe Bădălău dacă „poliţiştii de azi, despre care spuneţi că au ‘burţi’ i-aţi comparat cu miliţienii care în 1988 au fugit după dvs. pe câmp atunci când aţi furat porumb?!”, pentru că „în aceste condiţii înţelegem de ce v-a luat melancolia şi aţi simţit nevoia să faceţi această comparaţie”.

„Şi totuşi, să revenim la poliţiştii ăştia nenorociţi care ‘îşi iau salariile degeaba’ şi care vă ‘terorizează’, aşa cum afirmaţi, oare este pentru că v-au identificat încălcând regulile de circulaţie şi pentru că aţi rămas pieton de mai multe ori, sau poate că v-aţi referit la nenorociţii ceilalţi de poliţişti care vă cercetează pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Nu ştim exact ce a avut în vedere când vorbea despre cât de tare terorizează poliţia oamenii, însă este cert că dl Bădălău a avut suficiente întâlniri cu poliţiştii pentru a constata că la serviciu îşi fac treaba”, mai transmite sindicatul.

EUROPOL a criticat ceea ce numeşte a fi „melancolia comunistă” a ministrului Economiei şi îi reproşează că ar fi intervenit ca să îl ajute pe fiul unui primar coleg de partid.

„Acum, pe final, am vrea să îi mai stăvilim din melancolia comunistă spre care tinde atunci când spune că îşi doreşte să fie ca ‘înainte’, atunci când poliţistul de la post era la cheremul primarului şi nu îndrăznea să aplice legea în cazul apropiaţilor acestuia. Cu toate acestea, nu putem să nu ne aducem aminte despre evenimentul, de dată recentă, când şeful unui post de poliţie din Giurgiu, i-a întocmit un dosar penal la regimul rutier fiului acestuia. Atunci, supărat nevoie mare, dl Bădălău a intervenit pentru colegul său de partid (primar) şi pentru care a reuşit, prin puterea minţii, să îl convingă pe inspectorul şef de la acel moment, să îl mute pe şeful de post”, potrivit comunicatului.

Sindicatul i-a atras atenţia lui Bădălău să nu uite cine se află la guvernare, că el este ministru în Guvernul premierului Viorica Dăncilă şi că, de fapt, „cei care au tras instituţia Poliţiei Române pe linie moartă sunt tocmai colegii dvs de partid şi ceilalţi politicieni care au încercat constant să golească de conţinut munca noastră”.

De asemenea, EUROPOL i-a mai reproşat ministrului că propuneri precum „interdicţia de a mai folosi ca probe imaginile video, dezincriminarea unor fapte penale, înlesnirea răspunderii pentru faptele de furt, eliberarea a mii de infractori din penitenciare sub pretextul recursului compensatoriu” arată că pe acesta nu îl interesează chiar deloc siguranţa cetăţenilor.

În finalul mesajului său, EUROPOL îi cere ministrului Economiei să fie mai „coerent în discuţii”, în condiţiile în care, „dacă la început aţi susţinut că poliţiştii sunt leneşi, în final, vă plângeţi că sunt scumpi la vedere şi că sunt supăraţi primarii că abia au câte un poliţist în mediul rural”.

„Vă invităm să veniţi să ne număraţi dosarele penale, petiţiile, planurile de măsuri şi celelalte 30 de sarcini pe care un poliţist este nevoit să le îndeplinească în 8 ore. Şi poate aşa, veţi înţelege că noi poliţiştii, chiar suntem eficienţi la salariile şi condiţiile pe care politicienii ni le asigură”, a conchis sindicatul.

Sursa:TheEpochTimesRomania

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *