Omul sfinţeşte locul

Omul sfinţeşte locul

În urmă cu aproape şase  luni când Gheorghe Ştefan a fost  investit secretar General al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale spuneam că este omul potrivit la locul potrivit, iar el a demonstrat  că zicala “Omul sfinţeşte locul”  este adevărată.

În 6 luni de activitate cred că 5 luni le-a stat în teren. A fost într-un contact direct cu fermierii de la care a aflat problemele cu care aceştia se confruntă. Problemele fermierilor ulterior au fost prezentate  Ministrului Agriculturii cu ajutorul căruia a soluţionat mare parte dintre ele. S-a implicat în  proietului  “Tomata şi Usturoiul”,  astfel a fost  posibilă continuarea lui. A făcut toate demersurile necesare pentru neîntârzierea la plată a subvenţiilor atât de necesare fermierilor. A reuşit, cu concursul Ministerului Educaţiei,  înfiinţarea unei clase cu specialitate acvacultură. Nu şi-a uitat nici specialitatea, aceea de inginer piscicol şi doctor în acvacultură, ajutându-i pro bono pe fermierii piscicoli cu sfaturi de specialitate pentru creşterea producţiei.

În toată această perioadă nu a uitat una dintre problemele prioritare cu care fermierii se confruntă şi anume seceta. După eforturi susţinute a reuşit ceea ce PSD-ul nu a fost capabil timp de 30 ani. Ieri, 28 iulie a fost pusă în funcţiune staţia de irigaţii de la Puieni cu ajutorul căreia se vor putea iriga încă 14.200 de hectare. Anul acesta a rezolvat problema irigării a 28.000 de hectare în judeţul Giurgiu. Gheorghe Ştefan se străduieşte şi speră ca la anul să reuşească să bage apă şi pe canalul Giurgiu-Răzmireşti.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *