Oameni cu suflet frumos din Giurgiu pot învia speranţele copiilor necăjiţi

Oameni cu suflet frumos din Giurgiu pot învia speranţele copiilor necăjiţi

După cum bine ştim judeţul Giurgiu, graţie conducătorilor noştrii “mult iubiţi” este cel mai sărac judeţ din ţară. Giurgiu se confruntă cu cele mai puţine locuri de muncă. De aici şi sărăcia care este tot mai des întâlnită în casele giurgiuvenilor. Cei care au cel mai mult de suferit sunt copiii. Prin grija “deosebită” arătată de guvern asistenţa socială lasă mult de dorit. Cu toate acestea în mica noastră comunitate există şi oameni minunaţi. Unii dintre ei acţionează sub protecţia anonimatului, alţii  s-au organizat sub forma unor asociaţii nonprofit, dar şi unii şi ceilalţi au un obiectiv comun: grija faţă de copii.

Zilele trecute Anca Stănişteanu, alături de echipa ei, membri ai asociaţiei nonprofit ACTIV PRO GIURGIU, au indentificat o familie cu foarte mulţi copii care acum, în prag de sărbătoare trăiesc în mare sărăcie. Pentru a le îndulci cât de cât traiul amar s-a deplasat la familia de oameni sărmăni cărora le-a oferit posibilitatea să  se bucure de învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Cu lacrimi în ochi Anca mi-a spus până să îi pun vreo întrebare:

“Şti ce mi-a spus unul dintre copii ? Mi-a spus că şi-ar dori să fie sărbătoare în fiecare zi.”

Nu am mai întrebat-o nimic pe Anca Stănişteanu cu toate că mi-aş fi dorit s-o întreb dacă lacrimile ei erau de fericire pentru că i-a putut ajuta pe acei copii, sau erau lacrimi de tristeţe pentru că nu are posibilitatea să le ofere acelor copii ca fiecare zi din viaţa lor să fie o zi de sărbătoare.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *