O sa-l urmaresc pe domnul Dinu si in gaura de sarpe…

O sa-l urmaresc pe domnul Dinu si in gaura de sarpe…

Că ne place să recunoaștem s-au nu, campania electorală a început. Așa cum era de așteptat insultele și calomniile nu au întârziat să apară.  Un prim semnal tras ca astfel de trucuri murdare să nu mai continue a fost dat de către domnul Gheorghe Ștefan, copreședintele PNL Giurgiu, care  a considerat că declarația publică făcută de domnul Dinu Ionel președintele formațiunii  politice Mișcarea Populară cu ocazia unei conferințe de presă  îi alterează imaginea publică,  drept pentru care a apelat la instanță solicitând drept despăgubire 20 de mii de euro. Banii astfel obținuți, bani pe care domnul Gheorghe Ștefan știe că-i va obține,  convins fiind că va avea câștig de cauză  în instanță,  îi va dona caselor de bătrâni, caselor de copii și altor categorii de persoane instituționalizate. Legat de acuzațiile care i s-au adus,  domnul Gheorghe Ștefan a spus:

Urmare a unei conferințe de presă a domnului Dinu Ionel care mi-a adus grave acuze, dar neîntemeiate  vă voi explica în câteva cuvinte despre ce este vorba. M-a invitat domnia sa să vorbesc public despre afacerea Morunul, despre care a spus că am fost implicat. Nu cunosc nici un fel de afacere Morunul, dar totuși,  în câteva cuvinte am să vă explic probabil la ce se referea  dânsul.

Astfel că în perioada în care am fost președintele Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură, 2005-2009, la sfârșitul anului 2005 când am luat datele de producție de la Marea Neagră, Delta Dunării și Dunăre am constatat că producțiile de sturion din Dunăre și Delta Dunării în anii 2002, 2003 și 2004 au fost de doar 500 kg de sturion și 50 kg de caviar, față de 2.000 tone de sturion cât se prindea în urmă cu 50 de ani, an de referință 1960  și în jur de 100 de tone de caviar.

Mai mult decât atât, din cele 6 specii de sturion care trăiesc în Dunăre am mai regăsit doar două specii. Cum era și firesc am luat o hotărâre responsabilă prin convocarea mediului academic, adică universitățile de profil, Academia Română, Institul de Cercetări de la Galați, Tulcea și Constanța, asociațiile de profil,  pe care i-am întrebat dacă mai este oportun să lăsăm deschis pescuitul în Dunăre. Toți participanții la această dezbatere și-au exprimat îngrijorarea. Dar pentru faptul că eu am fost din totdeauna mai direct și mai abrupt în deciziile pe care le-am luat, pentru că așa consider că trebuie să fie un conducător, am solicitat, am propus interzicerea pescuitului sturionilor pentru următorii 10 ani, adică 2006-2016.

Prin urmare am scos Ordin de Ministru, am modificat legea pescuitului,  prin care a fost interzis pescuitul sturionilor,  iar cei care se abat de la lege riscă să facă pușcărie. Bineînțeles  că prin această decizie asumată de mine, am lovit direct în cercurile de interese care aveau concesiuni în Delta Dunării, adică „Mătușa Tamara” Bittner & Co, care aveau la dispoziție toată Dunărea de la Galați și până la Porțile de Fier. Nimeni,  nici o asociație de profil, nici un pescar nu a comentat decizia, doar cei care au exportat în anii 2002-2003 cu geanta diplomat caviar. În aceste condiții eu am pus mai presus salvarea speciei…Probabil acest lucru bun pe care eu l-am făcut,  fiind considerat o inițiativă lăudabilă pe plan mondial, pentru domnul Dinu este o afacere. Eu atât știu despre acest lucru. Dacă dânsul știe mai mult îl invit s-o facă cu mare drag. Oricum va trebui să dea explicații.

Cea de-a doua acuzație lansată de către domnul Dinu, care mi se pare cel puțin la fel de gravă este legată de faptul că a spus că eu am adus la CJ firme din București prin care să sustrag bani din CJ. Menționez că nu cunosc nici o firmă și nici un patron care să lucreze în Giurgiu aduși de mine. Prin urmare vă prezint extrasul de grefă nr. 1311/28.01.2016 prin care l-am dat în judecată pe domnul Dinu. O să-l urmăresc pe domnul Dinu și în gaură de șarpe până când voi recupera de la domnia sa cei 20 de mii de euro despăgubiri morale pentru alterarea imaginii mele publice. Precizez că cei 20 de mii de euro am să-i dau unor cămine de bătrâni, cămine de copii sau unor persoane instituționalizate din județul Giurgiu.”

Acest exemplu este valabil pentru toții politicienii care cred că numai cu insulte și calomnii adresate adversarilor dumnealor politici pot câștiga capital electoral. Sau poate singurul care se va gândi de două ori înainte de a deschide gura va fi doar domnul Ionel Dinu care nu este un politician bogat. Dar ce ne facem cu ceilalți care au furat milioane de euro. O astfel de sumă este insignifiantă, iar cel pe care-l ponegresc și-l tăvălesc prin mocirla politică rămâne stigmatizat pe viață,  chiar dacă instanța într-un târziu îi va da câștig de cauză.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *