O lume nebuna, nebuna, nebuna, de trei ori nebuna …

O lume nebuna, nebuna, nebuna, de trei ori nebuna …

De câţiva ani parcă ne-a luat Dumnezeu minţile. Vorbim aceeaşi limbă, spunem ceva iar interlocutorul nostru înţelege ce vrea. Partea proastă a lucrurilor constă în faptul că nu păstrează doar pentru el ceea ce i se pare că a înţeles, dar mai spune şi la alţii,  iar aceşti alţii la rândul lor dau o cu totul  altă interpretare,  încât  dacă primul spune că a omorât şapte muşte,  ultimul află că de fapt croitoraşul cel viteaz a omorât şapte balauri,  a violat-o pe nevasta împătatului dar s-a căsătorit cu soacra acestuia,  iar  copiii croitoraşului cel viteaz au fost născuţi de cele şapte fiice ale împăratului. Cam aşa se întâmplă acum în minunata societate în care trăim în care nimeni nu se mai înţelege cu nimeni de parcă  am trăi întrun Turn Babel sau într-un ospiciu de nebuni.

Am să vă dau câteva exemple în acest sens. La Giurgiu a nins parcă puţin mai mult decât în alte ierni în care s-au plătit contracte de deszăpezire fără să fi fost zăpadă. Dar asta-i altă poveste. Acum TIR-urile stau de ore sau zile blocate prin vamă.  Prefectul,  în cazul nostru prefecta este cea care prezidează comandamentul de deszăpezire,  deci este cea care coordonează această activitate şi răspune în cadrul teleconferinţelor în faţa ministrului de interne  vis-a-vis de situaţia din teren. Ieri seară şi azi am aflat că a fost trimis un secretar de stat să descongestioneze de zăpadă şi TIR-uri vama Giurgiu. Spun că a fost trimis pentru descongestionarea vămii un ditamai secretarul de stat pentru că altfel nu-mi pot explica circumstanţele care l-au determinat pe ministrul de interne  să-l trimită la Giurgiu. Ori mă întreb şi eu dacă doamna prefect nu este capabilă să soluţioneze o astfel de situaţie,  nu cumva se poate pune problema unei crase incompetenţe? Şi dacă da, de ce nu o schimbă doamna ministru de interne pe doamna prefect cu o persoană competentă care să-şi ducă la bun sfârşit atribuţiunile conforme cu fişa postului?  Şi poate în acest fel nu vor mai fi chinuiţi oameni ce sunt obligaţi din cauza nepăsării unora să suporte gerul de până la -20 de grade zile întregi  doar de dragul de a ţine pe funcţie o persoană care nu este capabilă să gestioneze o astfel de situaţie.  Nu vi se pare că trăim într-o lume nebună ?

Un tânăr a împlinit 20 de ani. Mulţi înainte spunem noi ! Acest tânăr împreună cu alţi tineri de vârste apropiate au petrecut  acest eveniment unic în viaţă acasă la sărbătorit. Cadoul făcut de unul dintre prieteni a fost o formaţie de manelişti. Cu siguranţă se vor găsi unii care vor strâmba din nas. Am întâlnit frecvent astfel de specimene care în realitate la întâlnirile lor urlă din toţi bojocii manele despre care spun că nu le suportă. Nimic extraordinar. Aşa spun şi eu, nimic extraordinar. Numai că acest tânăr este liberal şi preşedinte al organizaţiei de tineret. Atât le-a trebuit opozanţilor politici. Gata!  L-au descoperit pe cel care a dus ţara în pragul falimentului urmare a contractelor oneroase pe care acesta  le are cu statul! Opriţi-vă oameni buni!  Este doar un biet copil,  încă student care a dat dovată de „lipsă de bun simţ” faţă de opozanţii politici, ale căror urechi delicate ascultă numai muzică clasică scrisă de marele compozitorul  Vali Vijelie, partitură  în Re minor intitulată ce mor duşmanii mei …. Şi când te gândeşti câţi bani au fost aruncaţi pe apa sâmbetei doar ca să denigrezi un tânăr a cărui singură vină este aceea că a îndrăznit să împlinească 20 de ani. Ce lume nebună, nebună …

Şi ca şi cum mitomania , megalomania, schizofrenia care  îşi găseşte lăcaş în politica românească nu ar fi suficiente, a mai apărut o nouă maladie psihică pe care am s-o numesc sindromul înregistrărilor. De curând am văzut în media naţională cum un fost parlamentar cu oarece probleme  penale, deocamdată suspect, pentru că aşa se practică la noi cei care fură milioane de euro beneficiază de prezumţia de nevinovăţie,  în timp ce unul care a furat un baton de salam este condamnat de urgenţă la şapte ani de puşcărie cu executare. Explicaţia  acestui mod de lucru în justiţia română  este una extrem de simplă:  La cel care a furat salamul de foame vina poate fi demonstrată imediat,  în timp ce unul care a furat milioane de euro este mai greu de probat şi cine ştie, săracul om,  poate nu este vinovat. Banii despre care se face vorbire în rechizitoriu,  pur şi simplu s-au volatilizat, iar suspectul este nevinovat.  Ei bine,  acest fost parlamentar a reuşit performanţa să facă înregistrări chiar în sediul DNA pe care le-a scos pe posturile unor televiziuni chiar cu câteva zile înainte de proces . De ce a procedat  aşa nu ştiu, mă întreb şi eu de ce nu a făcut acest lucru  înainte să aibă un dosărel  la DNA. Cum a fost posibil să facă acele înregistrări şi cât de veridice sunt  habar nu am,  dar cu siguranţă are veleităţi de spion şi cine ştie dacă nu cumva serviciile secrete îl vor racola. Sau  poate deja este … cu gândul să devină.

Ei bine această maladie a apărut şi la Giurgiu. Un domn, membru PNL a înregistrat o convorbire cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina în care acesta făcea o serie afirmaţii legate de soarta unor membrii PSD. Nu ştiu dacă înregistrarea este reală sau nu, nici cel puţin nu ştiu dacă aceasta există, un lucru îl ştiu cu certitudine, nu pot fi acuzat de partizanat cu Marian Mina când toată lumea ştie că Marian Mina m-a acţionat în instanţă. Dar nu voi fi absolut niciodată de acord, indiferent de situaţie, cu un asemenea mod de lucru care  în accepţiunea mea este incalificabil. Este inadmisibil să profiţi de sinceritatea unui om într-un moment dat,  iar  tu premeditat  îl  înregistrezi  pentru ca ulterior  să te foloseşti  într-un mod samavolnic de acea înregistrare. Probabil colegii PNL-işti exultă, fericirea lor e maximă,  ceva de genul, mammă ce i-a tras-o ! Să fiu în locul lor dimpotrivă,  aş deveni circumspect pentru că nu se ştie dacă nu cumva şi domniile lor pot fi înregistrate de către colegul care l-a înregistrat pe Marian Mina. Nu este exclus ca acesta să înregistreze şi şedinţele biroului politic judeţean al PNL Giurgiu  în cadrul cărora este de notorietate faptul că nu se vorbeşte tocmai academic. Ce se poate întâmpla dacă vreodată, aşa cum se practică, colegul lor de acum se hotărăşte să plece la un alt partid ? Mai mult ca sigur că îşi vor citi discuţiile avute în cadrul şedinţelor de partid postate pe site-ul pe care acum citesc despre Marian Mina. Trăim într-o lume nebună, de trei ori nebună … Nu ne mai rămâne decât, dacă ne vom îmbolnăvi cu toţii de psihoza înregistrărilor,  să ne înregistrăm şi nevestele atunci când dorm , pentru  că nu se ştie niciodată ce  probă de divorţ  indubitabilă poate deveni o înregistrare atunci când nevasta vorbeşte în somn.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *