„Noua ne pasa. Impreuna daruim speranta”, la un an de la Colectiv

„Noua ne pasa. Impreuna daruim speranta”, la un an de la Colectiv

Peste 1,51 milioane euro au fost distribuiti victimelor de la Colectiv, in cadrul campaniei derulate de Crucea Roşie Romana şi Pro TV Peste numai cateva zile, intreaga tara isi va aminti cu durere in suflet de incendiul care a avut loc pe 30 octombrie, in clubul bucurestean Colectiv. Tragicul eveniment a luat vietile a 64 de tineri, iar peste 100 de alti tineri au avut si au nevoie, in continuare, de tratamente, operatii chirurgicale si sedinte intensive de recuperare.

Crucea Rosie Romana si Pro TV au lansat campania „Noua ne pasa. impreuna daruim speranta!” ca urmare a acestei tragedii nationale, din spirit de solidaritate pentru victimele si familiile acestora. La un an de la tragicul eveniment, continuam sa fim alaturi de victimele incendiului de la clubul Colectiv. 

Pana in prezent, campania a reusit sa atraga donatii in valoare de aproximativ 1.9 milioane de euro, dintre care peste 1,51 milioane de euro au fost deja distribuiti catre victimele care au cerut sprijinul organizatiei şi catre toate familiile care si-au pierdut pe cineva drag in tragedia din Colectiv. 

„Vrem sa multumim inca o data tuturor celor care s-au implicat in sprijinirea victimelor evenimentului tragic din 30 octombrie 2015. Numai prin donatiile in bani acordate de persoane individuale şi companii am reuşit sa oferim un sprijin concret celor raniti in Colectiv, precum si sa fim alaturi de familiile care şi-au pierdut rude, prieteni, cunoscuti in acea noapte regretabila. Dorim sa aducem in continuare speranta pacientilor care au nevoie de recuperare, astfel ca ne-am luat angajamentul de a duce mai departe campania pentru atat timp cat este nevoie, cu ajutorul donatiilor primite de la oamenii generoşi din Romania“, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Rosii Romane.

Pana in acest moment, din totalul donatiilor colectate, 1.510.568 euro au fost utilizati astfel:
• Fond de sprijin acordat victimelor in functie de zilele de spitalizare, inclusiv celor internate in afara tarii, in valoare de 535.677 euro;
• Decontarea medicamentelor si a altor tratamente medicale necesare pentru victimele tratate in tara dupa externarea din unitatile medicale, in valoare de 156.031 euro;
• Platile externe catre furnizorii de materiale si servicii medicale (Vigo Nv Campus, Grafliche Kliniken, Bg Klinikum Bergmannstrost Halle, Ortovital) pentru manusi compresive, pantaloni compresivi, proteze, etc in valoare de 295.993 euro;
• Aparatura medicala, medicamente si consumabilele medicale acordate unitatilor medicale unde au fost internate victimele din Colectiv (Spitalul de Arsi, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni, Spitalul Militar, Spitalul Gr. Alexandrescu, Spitalul Elias, Spitalul Pantelimon, Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul Gerota) si kituri medicale UNIFARM, in valoare totala de 416.357 euro;
• Sprijin pentru familiile celor decedati, 98.816 euro;
• Alte cheltuieli (deplasari in tara sau in strainatate pentru apartinatori, mobila speciala, imbracaminte, produse alimentare etc), 7.694 euro.

Pe parcursul acestui an, din fondurile campaniei „Noua ne pasa. impreuna daruim speranta!” a fost asigurata o proteza bionica pentru mana unui pacient, in valoare de 92.000 de euro, precum si plata serviciilor medicale si a operatiilor reparatorii efectuate in clinici de specialitate din afara tarii pentru cinci victime Colectiv.

in urma distribuirii acestor fonduri, in contul campaniei mai este disponibila suma de 411.783 euro, suma care va fi in continuare folosita pentru victimele internate in spitalele din afara tarii, incluzand cheltuielile de tratament pentru recuperare sau cheltuieli de cazare si masa, pentru bandajele compresive (manusi compresive, costume, veste etc), dar si pentru alte cheltuieli care pot aparea pentru victime.

Totodata, la un an de la tragedia din clubul bucureştean, pe 30 octombrie 2016, o parte din ranitii din Colectiv, impreuna cu Asociatia Promusic Events, vor organiza un concert rock caritabil, la Arenele Romane, unde vor urca pe scena, printre altii, Vama, Holograf si Nicu Covaci. Intrarea se va face pe baza de donatie, iar toate fondurile obtinute vor fi directionate, prin intermediul campaniei realizate de Crucea Roşie Romana şi Pro TV, catre victimele din Colectiv care inca au nevoie de tratament.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *