„NOI FACEM POVEȘTI”, un proiect de promovare a cărții

„NOI FACEM POVEȘTI”, un proiect de promovare a cărții

„NOI FACEM POVEȘTI”, un proiect de promovare a cărții, a scriitorilor contemporani de literatură pentru copii din România și de educație culturală, derulat de BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „I. A. BASSARABESCU” GIURGIU, în parteneriat cu „DE BASM” – ASOCIAȚIA SCRIITORILOR PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI, finanțat de Asociația Fondului Cultural Național (AFCN)

În perioada 22 septembrie – 20 octombrie, 18 autori cunoscuți de literatură română pentru copii și tineri se întâlnesc online cu micii cititori din 18 biblioteci comunale din județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Tulcea și Vâlcea, în cadrul unor ateliere de lectură interactive. Lecturi publice din cărțile scriitorilor, sesiuni de întrebări și răspunsuri, dezbateri, recomandări de lectură, acestea sunt principalele activități ale proiectului.

Atelierele de lectură din cadrul proiectului „Noi facem povești” se desfășoară în parteneriat și cu România EduCab, o platformă națională, inter-instituțională, inter-disciplinară, ce are drept scop creșterea capacității bibliotecilor publice de a răspunde nevoilor locale, cu bibliotecile județene din Argeș (Biblioteca „Dinicu Golescu”), Dâmbovița (Biblioteca „Ion Heliade Rădulescu”), Giurgiu (Biblioteca „I.A. Bassarabescu”), Gorj (Biblioteca „Christian Tell”), Tulcea (Biblioteca „Panait Cerna”) și Vâlcea (Biblioteca „Antim Ivireanul”).

Pentru județul Giurgiu, bibliotecile comunale din Buturugeni, bibliotecar Valerica Micu, Florești-Stoenești , bibliotecar Silvia Crăciun și Vărăști, bibliotecar Maria Constantin, au fost alese gazde ale comunităților locale de mici cititori în întâlnirile cu scriitoarele: Cristina Beatrice Preda, Laura Pamfiloiu și Luciana Grosu. Întâlnirile se desfășoară după următorul calendar: Biblioteca Comunală „Vasile Militaru” Vărăști – 30 septembrie, Biblioteca Comunală Florești-Stoenești – 6 octombrie, Biblioteca Comunală Buturugeni – data va fi comunicată ulterior.

Vor urma șase dezbateri la care vor lua parte echipele celor șase biblioteci județene partenere, dialoguri în care vor fi aduse în discuție probleme la zi din viața bibliotecilor publice autohtone: situația achizițiilor și fondului de carte pentru copii, modalități prin care biblioteca poate deveni un loc atractiv pentru copii și tineri, prezența scriitorilor în biblioteci, proiecte de succes de promovare a literaturii pentru copii, modele de urmat, precum și investigarea unor posibile proiecte viitoare realizate în parteneriat. Reprezentantul Bibliotecii Județene Giurgiu va participa la dezbaterea din 27 octombrie 2021, ora 11:00, evenimentul fiind transmis live, pe pagina de Facebook a bibliotecii.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *