Niculae Badalau daca vrea poate …

Niculae Badalau daca vrea poate …

Citesc prin presa naţională despre isprăvile ministrului giurgiuvean de la Economie, Niculae Bădălău. Printre promisiunile cu recul 0 şi praful … de puşcă Bădălău îşi vede în continuare, aşa cum este obişnuit, de matrapazlâcurile cu privire la numirea în funcţii unde se câştigă bani mulţi, pe femeile ce i-au fost fidele, pe linie de partid desigur, ca să nu mai vorbim de bărbaţii care i-au fost fideli. Şi ca recunoaştere a meritelor politice, era să spun Doamne iartă-mă profesionale, şi aici mă refer în mod special la tânărul zootehnist numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii şi alte numiri te miri pe unde. Dar ca să nu ne mai lungim cu vorba iată ce scrie presa naţională  despre două doamne importante din Giurgiu şi funcţiile obţinute în baza unor criterii de pură meritocraţie politică, asta dacă există aşa ceva.

“Fosta prefectă de Giurgiu, Nina Carmen Crișu, debarcată de către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru mai multe nereguli, a fost recuperată de către protectorul său, baronul de Giurgiu Niculae Bădălău – astăzi ministru al Economiei – și numită, pe 18 decembrie 2018, în funcția de secretar general al ministerului pe care acesta îl conduce.

Dar, imediat după ce a numit-o pe această funcție, Bădălău a mai recompensat-o cu trei sinecuri din portofoliul Ministerului Economiei: membru în Consiliile de Administrație de la Romarm SA, Institutul de Proiectări Chimice – IPROCHIM SA și IOR SA. Practic, prin indemnizațiile încasate de la cele trei companii de stat, protejata lui Bădălău va mai încasa încă un salariu.

Nici avocata Crina Stoianovici, șefa organizației de femei a partidului din județ nu a fost uitată de măria sa Bădălău care a fost numită membru provizoriu al Consiliului de Administrație al companiei de stat Romarm SA, principalul producător și exportator direct de produse militare din România, scrie profit.ro.

Foarte mulţi oameni se întreabă care au fost criteriile de selecţie în baza cărora cele două doamne au fost numite în funcţiile foarte bine plătite din banii contribuabililor. Răspunsul este unul foarte simplu: Pentru că Bădălău poate !  

Şi cu toate acestea se pare că notorietatea lui Bădălău în rândul femeilor social democrate scade pe zi ce trece. Conform unei informaţii pe surse, sursă care a participat la evenimentul desfăşurat la restaurantul Alessia din Giurgiu, organizat de PSD cu ocazia zilei de 8 Martie  la petrecerea dedicată femeilor democrate erau aşteptate peste 250 de persoane conform numărului de porţii comandate. Dar din păcate nu au participat decât circa o sută de femei. Acesta a fost şi motivul pentru care Bădălău şi finul Mina, veniţi cu zâmbetele aranjate de acasă, au părăsit petrecerea îngânduraţi, trişti şi abătuţi. Şi sincer le înţeleg amărăciunea.  Dacă la petrecere au venit mai puţin de jumătate din câţi au fost invitaţi, dar la vot oare câţi vor mai răspunde la chemarea liderilor PSD-ului giurgiuvean ?

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *