Nicolae Florian va fi unul dintre candidaţii pentru fotoliul de primar al oraşului Giurgiu

Nicolae Florian va fi unul dintre candidaţii pentru fotoliul de primar al oraşului Giurgiu

Prin natura activităţii mele stau de vorbă cu foarte mulţi oameni din Giurgiu, care-mi spun ce nu le convine în ceea ce priveşte administraţia publică locală. Foarte mulţi mă întreabă ce face Floricel, mai candidează pentru primar ? Nu ştiam ce să le spun. Acesta a fost  şi motivul care m-a determinat să-l contactez pe Nicolae Florian în speranţa că voi obţine un răspuns pentru dumneavoastră. Din acest considerent l-am întrebat direct, fără nicio altă introducere dacă intenţionează să mai candideze pentru fotoliul de primar al oraşului. Răspunsul a fost unul la fel de direct:

“ Da, voi candida. Şi fac acest lucru pentru că foarte mulţi giurgiuveni m-au rugat să candidez. Despre ce s-a întâmplat la alegerile din 2016 nu vreau să vorbesc pentru că ar trebui să critic oameni în care am avut încredere totală, dar m-au trădat. Nu Barbu a câştigat alegerile, el a ajuns primar din cauza trădărilor venite din partidul al cărui candidat am fost. Dar toate aceste lucruri şi fapte sunt de domeniul trecutului, sper ca de data aceasta să nu se mai repete. Bănuiesc că intenţionezi să mă întrebi din partea cărui partid voi candida.

Ei bine pot să-ţi mărturisesc că am fost contactat de majoritatea partidelor politice. Deja mi-am format o părere şi la momentul oportun voi dezvălui din partea cărui partid voi candida, cu toate că nu exclud posibilitatea să candidez independent şi cu ajutorul lui Dumnezeu să şi câştig confruntarea cu ceilalţi candidaţi. După cum şti oamenii atunci când îşi aleg primarul nu prea ţin cont pe listele cărui partid candidează.

Ştiu că cel care va ajunge primar nu va avea deloc o misiune uşoară, asta numai dacă ne gândim la datoriile care apasă  greu pe bugetul primăriei. Dar nu-mi este frică de acest lucru. Sunt convins  voi reuşi, alături de oamenii din primărie, să indentificăm noi surse de finanţare, dar fără să mărim sau să inventăm noi taxe şi impozite. Aşa ca o primă idee iluminatul public făcut cu becuri economice pe absolut toate străzile din Giurgiu  ar reduce la jumătate cheltuielile actuale cu iluminatul public. Toată lumea în campanie vorbeşte de atragerea de investitori care în fară de faptul că aduc plus valoare la bugetul primăriei crează şi noi locuri de muncă. Ei bine, eu nu numai că vorbesc dar şi pot să şi fac acest lucru urmare a relaţiilor, a prieteniilor pe care le-am creat şi întreţinut cu oameni de afaceri din ţară şi din afara graniţelor ţării din perioada cât am fost deputat. Aceste investiţii s-ar fi putut realiza de mult mai mult timp, dar niciunul dintre cei care conduc destinele acestui judeţ nu m-au întrebat nimic, considerându-mă probabil un fel de persoană non grata. Nu-i nimic, le voi demonstra că s-au înşelat şi că oraşul nostru se poate dezvolta într-un mod armonios dacă există voinţă şi mai ales pricepere.

Închei spunându-vă că pentru Nicolae Florian unul dintre cele mai importante deziderate va fi siguranţa cetăţeanului. Cetăţenii oraşului meu, pe care-i iubesc şi respect din tot sufletul, trebuie să meargă pe străzi şi să se simtă în siguranţă, fără teama că se pot transforma în victimele unui scelerat. Am multe idei şi programe de dezvoltare a oraşului despre care vom vorbi şi cu altă ocazie. Dar pentru punerea lor în aplicare am nevoie de sprijinul concetăţenilor mei. Ceea ce trebuie să ştie toţi giurgiuvenii este că, urmare a solicitării lor, voi candida din nou ca să le fiu genul de primar prieten, omul care va fi permanent în mijlocul lor şi nu primarul ascuns în spatele unor uşi care nu apare în faţa lor decât cu ocazia alegerilor.“

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *