Nicolae Barbu nu îl recunoaşte pe Cărăpănceanu drept liderul primarilor giurgiuveni

Nicolae Barbu nu îl recunoaşte pe Cărăpănceanu drept liderul primarilor giurgiuveni

Pe reţelele de socializare a apărut un mesaj care îi aparţine primarului din comuna Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu, după ce prelabil fusese postat pe grupul primarilor giurgiuveni iniţiat de instituţia prefectului.

În cuprinsul mesajului Constantin Cărăpănceanu spune că solicită prefectului, în numele primarilor, testarea de urgenţă a primarului din comuna Roata de Jos spunând că acesta a participat la acţiunile din localitate  îmbrăcat într-un tricou galben. În finalul mesajului  întreabă retoric: “A îmbrăcat  tricoul galben şi nu mai este purtător de virus ??”

Pentru a afla dacă se simt reprezentaţi de mesajul lui Constantin Cărăpănceanu, primul primar în funcţie cu care am stat de vorbă a fost Nicolae Barbu, primarul municipiului reşedinţă de judeţ Giurgiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, preşedinte executiv al AMR pe regiunea Sud Muntenia din care fac parte 7 judeţe, inclusiv judeţul Giurgiu şi membru al Congresului Aleşilor Locali de la Strasbourg. Despre mesajul primarului Constantin Cărăpănceanu, Nicolae Barbu a spus:

“ Pe primarul comunei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu îl cunosc de foarte mult timp. Este unul dintre cei mai longevivi primari. Numai cine nu a cunoscut comuna Ghimpaţi înainte de a fi primar Cărăpnceanu nu îşi poate da seama cât de mult s-a transformat în bine din punct de vedere edilitar gospodăresc localitatea, acest lucru fiind meritul de necontestat al actualului primar.

În ceea ce priveşte mesajul este în mod evident unul cu conotaţii politice. Se simte de la mai bine de o poştă că dispoziţia este dată de Bădălău, iar nea Costel ca un bun soldat a executat ordinul primit. Din câte ştiu eu reprezentantul primarilor PSD din judeţul Giurgiu este primarul comunei Colibaşi, Constantin Stoica, care urmare a acestui fapt a fost cooptat şi membru în Consiliul Naţional al PSD.

Pentru Bădălău chiar nu are importanţă  respectarea statului partidului. Cred că în viziunea lui ar trebui schimbată sigla partidului în partidul Bădălău. Oamenii cred că nu au uitat cum s-a autoimpus preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu. Chiar există din acest punct de vedere o asemănare cu un alt personaj pitoresc, repectiv autoproclamatul rege Cioabă şi autoimpusul şef peste PSD, Niculae Bădălău.

Pentru că tot vorbim de respectarea sau mai bine zis de nerespectarea statutului, am citit în presa locală că nu mai sunt mebru PSD. Eu unul nu-mi amintesc să-mi fi dat demisia din partid, iar ca să mă excludă trebuie urmaţi toţi paşii din statutul partidului. Dacă nu vor face acest lucru cu siguranţă voi deschide acţiune în instanţă. “

Pe acelaşi subiect vom mai vorbi şi cu alţi primari din judeţul Giurgiu.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *