Vineri, 21 decembrie, deputatul Toma Petcu, preşedintele ALDE Giurgiu a ţinut ultima conferinţă de presă din acest an. În debutul conferinţei Toma Petcu a vorbit despre abilitatea guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă. Vorbind despre ordonaţa de urgenţă Teodorovici a spus că aceasta a fost analizată în comisiile de specialitate deoarece  va produce efecte în mai multe domenii de activitate enumerând mediul bancar, mediul pensiilor private, domeniul energiei, domeniul telecomunicaţiilor, etc. Legat de acest subiect a ţinut să precizeze faptul că o asemenea ordonanţă de urgenţă,  odată pusă în aplicare  va realiza reglaje în  mai multe sectoare de activitate.

Despre felul cu a fost gestionată curăţarea oraşului de puţina zăpadă căzută, Toma Petcu a spus că este îngrijorat gândindu-se la cum ar arăta oraşul în condiţiile în care peste  Giurgiu ar mai cădea zăpezile din urmă cu câţiva ani. Toma Petcu a ţinut totuşi să precizeze faptul că este în cunoştinţă de cauză ştiind faptul că Primăria Giurgiu nu a primit bani de la Guvern pentru căldură şi alte cheltuieli cum ar fi deszăpezirea.

De ce se întâmplă acest lucru, Toma Petcu nu a găsit o explicaţie plauzibilă, cu atât mai mult cu cât  Ministrul Economiei este senatorul Bădălău. Despre motivul care a dus la neacordarea sumelor pentru subvenţie de către Guvern şi forţarea indirectă  de către Guvern ca Primăria Giurgiu să facă alte credite  pentru acordarea subvenţiei, ceea ce va duce neîndoielnic tot la îndatorarea giurgiuvenilor. Toma Petcu a lăsat să se înţeleagă că nu este normal ca giurgiuvenii să sufere din cauza unor neîţelegeri, indiferent de natura lor, dintre primarul în exerciţiu şi preşedintele Organizaţiei Municipale PSD, Nicolae Barbu şi senatorul, Ministru al Economiei şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Giurgiu, Niculae Bădălău.

I.C.MANDU

         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *