Ministrul Badalau, ca sa-si acopere propriile greseli, acuza politia giurgiuveana de incompetenta

Ministrul Badalau, ca sa-si acopere propriile greseli, acuza politia giurgiuveana de incompetenta

Joi, 17 ianuarie am scris un articol la cald, chiar în timp ce avea loc emisiunea lui Radu Tudor al cărui invitat era ministrul Economiei, Niculae Bădălău. Sub imperiu emoţional, plecat de la  mândria locală  că Giurgiu mai are încă un ministru am scris că Bădălău promite, uitând că de fapt lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba! Acest lucru l-am realizat a doua zi când am revăzut emisiunea şi am constatat cu stupoare că de fapt Bădălău promite lucruri fără acoperire, nefăcând altceva decât să aibă un comportament politicianist.  Îmi cer scuze faţă de cititorii mei. 

Tot a doua zi, respectiv vineri, 18 ianuarie, Bădălău a ţinut o conferinţă de presă la sediul PSD din Giurgiu. Conferinţă de presă care a demonstrat pentru a nu ştiu câta oară că Bădălău a fost şi va rămâne omul propriilor interese. Faptul că actualul inspector şef al IPJ Giurgiu, comisarul şef Cătălin Georgescu a ocupat această funcţie în urma unui examen şi nu a ajuns inspector şef sub oblăduirea lui Bădălău, ceea ce-i conferă comisarului şef posibilitatea să nu răspundă comenzilor politice, îi crează un vizibil disconfort proaspătului ministru numit.

După cum bine ştiţi, în urmă cu două luni, după declaraţia lui Bădălău, nişte hoţi i-au spart casa furându-i un pistol cu glonţ, un ceas şi o verighetă. Curios este faptul, după cum declară Bădălău, că în ziua pretinsului furt camerele de supraveghere erau oprite la sugestia doamnei Bădălău din considerente de intimidate, uşa de la intrare era descuiată, iar atenţie: Pistolul cu glonţ era pus într-un sertar al unei comode sau birou, habar nu am, situat la parterul casei. Motivul invocat de Bădălău pentru ce nu a fost respectat regimul armelor şi muniţiilor a fost unul dea dreptul hilar: Cică se simţea ameninţat!

 Eu dacă aş fi avut pistol şi m-aş fi simţit ameninţat, ţineam pistolul sub pernă, nu opream camerele de luat vederi şi în niciun caz nu lăsam uşa de la intrare descuiată! Or pistolul lăsat într-un sertar la parter, camerele video oprite şi uşa descuiată par mai degrabă o invitaţie la furt venită din partea stăpânului casei decât asigurarea împotriva unor pretinse ameninţări sau asigurarea împotriva hoţilor.

Plecând de la pretinsul furt, Bădălău, în cadrul conferinţei de presă acuză conducerea IPJ Giurgiu de incompetenţă spunând:

„Au trecut mai mult de două luni de când mi-a fost spartă locuinţa. Eu am avut încredere şi încerc să am încredere în continuare în organele statului, dar tot mi se pare că lucrurile trenează sau probabil e o cercetare mult mai grea, probabil hoţii sunt mai deştepţi ca poliţiştii.”

Dacă furtul a fost real, declaraţia lui Bădălău pare mai de grabă o încercare disperată de a-şi ascunde cumva neglijenţa crasă de care a dat dovadă în respectarea regimului armelor şi muniţiilor. Dacă Doamne fereşte se dovedeşte că cineva cu pistolul furat de la Bădălău a comis o crimă ? Cine este vinovat ? Nu cumva Bădălău încearcă să inducă ideea că poliţiştii se fac vinovaţi de neglijenţa lui ?

Mai spune Bădălău, cu prilejul conferinţei de presă, tot despre acest subiect:

„Am auzit şi povestea că eu mi-aş fi înscenat situaţia, lucru care mă deranjează. Eu nu cred că am ajuns în stadiul să am paranoia să-mi fur pistolul, ceasul şi verigheta singur şi să fiu atât de masochist să pierd dreptul de armă”

Nu ştiu, nefiind de specialitate, care este comportamentul unui paranoic sau masochist şi nici nu-l bănuiesc pe Bădălău de aşa ceva. Personal nu am auzit pe cineva să-l acuze că furtul ar fi o înscenare. Dar, dacă ţinem cont de sinergia faptelor legate de neglijenţa de care a dat dovadă Bădălău, acum, în urma acestei declaraţii chiar se pot ridica nişte semne de întrebare.  

În final, Bădălău, în încercarea de a da credibilitate afirmaţiilor sale, mai spune următorul lucru:

În discuţiile avute cu primarii, am înţeles că aceştia sunt extrem de nemulţumiţi faţă de siguranţa cetăţeanului (…) am încheiat cu miliţia şi nu cred că am dat de alţi miliţieni, cred că ei trebuie să-şi facă serviciile pentru ceea ce sunt plătiţi, pentru siguranţa cetăţeanului, să coopereze cu partea administrativă să vadă ce nevoi sunt, nu am văzut niciun plan de cooperare cu niciun primar nici măcar cu primarul municipiului, ei asta trebuie să facă. Ei au impresia că sunt undeva nişte paznici şi că ne păzesc pe noi să nu încălcăm legea, şi fac venituri din radare ascunse. Ei trebuie să vină lângă cetăţean şi să vadă nevoile comunităţii, să vadă care sunt problemele comunităţii, nu să ne privească pe noi de sus şi să spună: ‘noi cercetăm’.”

Din respect pentru adevăr l-am contactat telefonic pe primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu care referindu-se strict la declaraţia ministrului Bădălău a spus următoarele:

“ Între Primăria Giurgiu şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu  există un mod de colaborare foarte bun. Acest lucru nu se întâmplă de acum. Aceeaşi colaborare foarte bună am avut-o cu poliţia încă  de la preluarea primului mandat de primar. Chiar există în acest sens un protocol de colaborare între primărie şi poliţie ce are o vechime de 7 ani. Personal sunt foarte mulţumit de felul cum îşi desfăşoară activitatea poliţia pe raza municipiului Giurgiu. Acest lucru a şi făcut posibil ca oraşul nostru să fie unul dintre cele mai sigure oraşe din ţară în ceea ce priveşte respectarea şi aplicarea legii, precum şi siguranţa cetăţeanului. “

Din declaraţia primarului Barbu reiese foarte clar că Bădălău, cu bună ştiinţă, dezinformează opinia publică. Mai mult decât atât, la prezentarea bilanţului de către poliţie doamna prefect nu a făcut niciun comentariu negativ legat de activitatea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu.

I.C.MANDU                                                                                                        

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *