Milioane de romani vor beneficia! Salariul minim brut se majoreaza de Paste

Milioane de romani vor beneficia! Salariul minim brut se majoreaza de Paste

În acest an Paștele ortodox și greco-catolic cade pe 1 Mai, când este sărbătorită Ziua Muncii. Conform unei decizii a Guvernului de anul trecut, salariul minim brut pe economie va crește cu 200 de lei pentru toți angajații din România.

Astfel, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată crește de la 1050 de lei la 1.250 de lei de la 1 mai 2016, pentru un program complet de lucru de 8 ore pe zi.

De majorarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată vor beneficia circa 1.131.600 salariați, dintre care 39.322 angajați în sectorul bugetar și 1.092.364 în sectorul concurențial.

Top of Form

Bottom of Form

Totodată, tot din 1 mai salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va crește cu aproximativ 19%, astfel încât salariul lunar net al unui salariat care nu are persoane în întreținere va fi de 917 lei.

”Încheierea unui contract individual de muncă cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel prevăzut în actul normativ adoptat de Guvern va constitui contravenție și se va sancționa cu amendă contravențională de la 1.000 lei la 2.000 lei. Această amendă este distinctă de cea prevăzută de Codul muncii. Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor se realizează de către inspectorii de muncă”, se preciza în comunicatul Guvernului din 30 decembrie 2015.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *