Meteo: Inca doua zile de mini-vacanta. Se indreapta vremea?

Meteo: Inca doua zile de mini-vacanta. Se indreapta vremea?

Prima zi de mini-vacanta a venit cu ceva ploi, iar pe alocuri soarele s-a cam ascuns in spatele norilor. Duminica, lucrurile nu se schimba in bine. Ploile se extind in mai toata tara, exceptie facand Dobrogea, iar temperaturile sunt in scadere. De luni, vremea se indreapta.

Este in continuare in vigoare o informare de instabilitate atmosferica accentuata si ploi insemnate cantitativ, valabila in toata tara, pana duminica la ora 18:00.

Meteorologii anunta ca vor fi perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator si cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina.

Astfel de fenomene sunt asteptate in continuare cu precadere in zonele de deal si de munte, precum si in Oltenia, Transilvania, jumatatea de nord a Moldovei si local in Muntenia.

Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 35…40 l/mp, in special in zona Carpatilor Meridionali si in nordul Carpatilor Orientali.

In ceea ce priveste temperaturile, duminica va fi in continuare cald in sudul, estul si nord-estul tarii, unde maximele vor fi de 21 – 22 de grade Celsius. Mai frig va fi in Maramures (15 grade Celsius) si Transilvania (17 grade), in timp ce in vestul tarii sunt anuntate maxime de 18 – 19 grade.

La Giurgiu, cerul va fi temporar noros si va ploua slab. Maxima anuntata de meteorologi nu va fi mai mare de 18 grade Celsius, cu circa 7 grade mai mica decat cea de sambata.

Iata temperaturile maxime de duminica in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 18 grade Celsius
Arad: 16 grade Celsius
Botosani: 11 grade Celsius
Cluj-Napoca: 14 grade Celsius
Craiova: 19 grade Celsius
Constanta: 18 grade Celsius
Iasi: 17 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 18 grade Celsius
Sibiu: 15 grade Celsius
Sulina: 16 grade Celsius

Luni, in ultima zi a mini-vacantei de 1 Mai, iese soarele si ploile se grupeaza in Oltenia, Transilvania, Maramures si Crisana, in aceasta ultima regiune fiind asteptate si descarcari electrice.

Temperaturile urca in toata tara, incalzirea fiind cel mai bine resimtita in vestul tarii. Cea mai mare maxima, de 24 de grade Celsius, este anuntata pentru Muntenia, Moldova si Transilvania.

Aproape la fel de cald (23 de grade) va fi in Moldova, Maramures, Banat si Dobrogea. Placut va fi si in Crisana, unde se pot atinge 22 de grade Celsius.

La Giurgiu, cerul va fi variabil si va fi cald, numai bine pentru plimbare: 23 de grade.

Iata temperaturile maxime de luni in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 23 grade Celsius
Arad: 23 grade Celsius
Botosani: 17 grade Celsius
Cluj-Napoca: 21 grade Celsius
Craiova: 20 grade Celsius
Constanta: 18 grade Celsius
Iasi: 20 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 22 grade Celsius
Sibiu: 22 grade Celsius
Sulina: 17 grade Celsius

Marti, va ploua din nou in centrul, vestul si nord-vestul tarii, insa temperaturile vor fi mari. Meteorologii anunta maxime de 25 – 26 de grade in toata tara. Exceptie face estul tarii, unde acestea se opresc la 24 de grade Celsius.

               

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *