Mesaj politic adresat giurgiuvenilor de catre deputatul Andreea Paul Vass

Mesaj politic adresat giurgiuvenilor de catre deputatul Andreea Paul Vass

Zilele trecute orașul Mihăilești a fost gazda unei întâlniri  între organizațiile PNL Giurgiu și PNL Alexandria, județul Teleorman.  Întâlnirea a fost una de lucru în care au fost abordate probleme din agricultură, aceasta fiind de fapt și tema principală a întâlnirii ,având ca titlu generic „ STRUCTURĂ PROGRAM DE GUVERNARE  – AGRICULTURĂ, DEZVOLTARE RURALĂ, SILVICULTURĂ ”.  Amfitrionul acestei întâlniri a fost copreședintele PNL Giurgiu Gheorghe Ștefan.  La masa prezidiului  au mai luat loc deputatul Andreea Paul Vass, deputatul Nicolae Florian,  copreședinte PNL Giurgiu Dumitru Beianu, președintele CJ  Giurgiu Vasile Mustățea, precum și copreședinții organizației teleormănene Eugen Pîrvulescu și Costel Barbu.

În rândurile ce urmează vă vom prezenta mesajul politic adresat giurgiuvenilor de către deputatul Andreea Paul Vass.

„ Astăzi PNL a depus o moțiune de cenzură în Parlamentul României intitulată – ALEGE ÎNTRE ROMÂNIA ȘI PONTA, PREMIER COMPROMIS – DEMITEȚI PE VICTOR PONTA –  , cu acordul a 180 de parlamentari, nu numai de la PNL a fost depusă moțiunea de cenzură. De ce o facem ? Simplu. Pentru că premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, pentru că tandemul premier inculpat nu poate să funcționeze nici în România, nici în Europa, nicăieri în altă parte a lumii, așa ceva nu s-a mai pomenit.  Demisia lui Ponta ar fi fost desigur un gest de salubritate politică, dar nu are această minimală onoare să își dea demisia. Și atunci, noi cei din PNL am considerat că Ponta trebuie să plece din fruntea guvernului din 5 motive:

  • Un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României.
  • Un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul țării și taxele românilor.
  • Un premier acuzat de fapte de corupție nu va putea garanta românilor un scrutin corect în anul 2016.
  • Un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână contribuțiile și impozitele plătite de români.
  • Un astfel de premier va negocia cu FNI de pe treptele tribunalului, între două înfățișări.

Pe scurt și în concluzie, guvernarea PSD este blocată, administrația publică locală este blocată, relația României cu partenerii externi este inexistentă. Așadar plecarea lui Victor Ponta din fruntea țării este necesară”.

PSD-ul ca mijloc de prevedere,  pentru ca nu cumva parlamentarii lor să voteze moțiunea de cenzură a recurs la singurul și cel mai eficient mod de control asupra felului cum aceștia vor vota. Nu le va permite să se prezinte la vot. Chiar nu ne surprinde încredere pe care liderii PSD o au în proprii parlamentari. UNPR-ul și-a exprimat poziția prin care a afirmat public că nu vor susțiene moțiunea. Posibil ca și această moțiune să rămână ca și precedenta, doar un simplu exercițiu democratic. Răspunsul final îl vom afla marți 29 septembrie.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *