Melodia preferată a primarului Nicolae Barbu: “Bădălău tu nici nu ştii cât de mic începi să fii”

Melodia preferată a primarului Nicolae Barbu: “Bădălău tu nici nu ştii cât de mic începi să fii”

După alegerile prezidenţiale unul din cele 5 judeţe unde a ieşit câştigătoare Viorica Dăncilă este şi judeţul Giurgiu a cărui organizaţie judeţeană a PSD este condusă de senatorul Niculae Bădălău. Urmare a acestui scor aşa cum ne-a obişnuit Bădălău a încercat să schimbe regulile în timpul jocului. Din păcate pentru el de această dată în loc să fie adulat şi aclamat la scenă deschisă ca mare învingător lui Bădălău i s-a reproşat faptul că alegerile au fost pierdute în mare măsură  din cauza lui, urmare a votului anti PSD dat de diaspora deoarece au o mare antipatie vis-à-vis de Bădălău şi maneaua buclucaşă.

Rezultatul alegerilor prezidenţiale obţinut de PSD la Giurgiu prin comparaţie cu cel obţinut la alegerile parlamentare din 2016 este departe de a fi mulţumitor. De la 75%, rezultat care l-a cocoţat pe Bădălău în a doua poziţie în partid după Liviu Dragnea, să scazi la 54,8 deja sunt 20 de procente pierdute ceea ce pentru Bădălău ar trebui să fie un mare semn de întrebare. În judeţ PSD-ul a câştigat faţă de PNL cu doar 6,2%. Salvarea lui Bădălău şi a PSD-ului a venit de la preşedintele organizaţiei municipale PSD şi primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, care a avut 22,16% voturi în plus faţă de PNL.

Am făcut această scurtă prezentare urmare a declaraţiei făcută de primarul Barbu cu ocazia unei conferinţe de presă ce a avut loc  miercuri, 27 noiembrie, declaraţie ce îl poate arunca pe Bădălău în neantul marilor anonimi.  După cum reiese şi din rezultatul alegerilor Bădălău a pierdut încrederea electoratului şi a primarilor în zona marilor aglomerări urbane şi comunale cum ar fi Mihăileşti, Bolintin, Floreşti Stoeneşti, Crevedia, Gogoşari şi multe alte localităţi. Se pare că politica pumnului în gură impusă de Bădălău nu mai funcţionează. Dacă şi primarul Barbu se va reorienta politic rezultatul va fi unul catastrofal pentru PSD-ul giurgiuvean. Când fac această afirmaţie mă bazez pe faptul că atât primarul Barbu cât şi primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre, sunt doi vectori de imagine foarte importanţi care pot influenţa în mare măsură deciziile ulterioare ale celorlalţi primari din judeţ.

Iată cum prezintă publicaţia Stiripesurse.ro conferinţa de presă a preşedintelui organizaţiei municipale a PSD Giurgiu şi primar al municipiului reşedinţă de judeţ Nicolae Barbu:

“Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Giurgiu, primarul Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul are nevoie de reorganizare şi dacă senatorul Niculae Bădălău se va mai afla într-o formulă de conducere naţională la PSD, atunci el nu va mai reprezenta PSD la Giurgiu.

„Eu vreau să le mulţumesc cetăţenilor pentru încrederea pe care mi-o acordă pentru că este un vot politic dar este şi un vot influenţat şi de cel care conduce administraţia locală. Ştiu de unde am luat PSD în 2013, ştiu unde este. Cel mai mare procent în municipiul Giurgiu a fost tot în turul doi, 68 la sută, pentru domnul Ponta, acum este 61 la sută, nu este o reducere mare, mai rău e la judeţ că au avut 75 şi mai sunt 55 de procente. Cu acest vot acordat de locuitorii municipiului Giurgiu pot discuta la nivel local, naţional. Următoarea mişcare va fi să vedem cât a costat PSD fiecare vot, câţi bani a primit fiecare localitate. Păi, Bolintin Vale primeşte pe Fondul de Dezvoltare şi Investiţii aproape 15 milioane de Euro în condiţiile care pe mine, ca municipiu, mă face pierdut printre hârtii. Nu am uitat nici cum a fost organizată ultima conferinţă judeţeană de alegeri, un simulacru de alegeri, fără respectarea statutului. E o chestie politică şi asta nu o s-o mai iert”, a declarat Nicolae Barbu.

El spune că PSD are nevoie de o reorganizare, rebranduire şi că ar trebui să se înveţe din greşelile trecutului.

„La nivel naţional văd şi eu că la vremuri noi, tot noi! I-am văzut grămadă, buluc, să preia conducerea. Nimeni nu priveşte în trecut şi să înveţe din greşelile trecutului sau din ce s-a făcut bine în trecut. Că a fost Năstase, Geoană sau Ponta partidul nu a pierdut. În 2016 nu a mai fost aşa, a venit frăţia baronilor, s-au reînviat toţi baronii şi aici am ajuns. Acum se încearcă acelaşi lucru. Politica pumnului în gură în care ne aşezăm la tarabă şi negociem tot noi, jupânii, trebuie să dispară. (…) Trebuie să fim bucuroşi că am câştigat într-un judeţ la o diferenţă de zece mii de voturi, dar am înrăit o diaspora la un milion de voturi!? Contează orice gest politic. Mi s-a părut corect când a ieşit domnul Bădălău şi a spus că doamna Dăncilă nu a câştigat şi trebuie să facă un pas în lateral, drept urmare îi cerea demisia, ca să aflu că dintr-o dată nu-i mai cere demisia şi merge în continuare până în februarie. E treaba dumnealui dar vă spun că dacă nu se realizează o schimbare adevărată cu alţi oameni şi cu oameni adevăraţi, valoroşi, şi dacă domnul Bădălău se mai află, nu am nimic personal cu el, discutăm politic, se va mai afla în vreo formulă de conducere naţională, Nicolae Barbu nu va mai reprezenta PSD la Giurgiu. Dacă va mai fi într-o funcţie şi partidul nu se va reorganiza, rebrandui cu oameni care să reprezinte ceva în PSD şi venim cu aceeaşi oameni, nu are sens”, a mai spus Nicolae Barbu.

El a subliniat că nici în teritoriu numai acceptă ca „Niculae Bădălău să mai meargă la Consiliul Judeţean tot cu Marian Mina, actualul preşedinte al CJ”, iar la nivel naţional nu o să înţeleagă niciodată cum un partid, Pro România, vine şi dărâmă guvernul PSD şi, „de noaptea minţii, că aceiaşi oameni vin şi asigură necesarul de voturi pentru Guvernul Orban”. „Aceiaşi oameni aud acum că vor fi primiţi în PSD, trebuie să fii nebun”, a adăugat Barbu.”

Mă întreb dacă Bădălău va avea curajul să îl excludă din partid şi pe Nicolae Barbu aşa cum a procedat cu Mihai Dobre.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *