Marin Anton, ministrul Economiei in locul lui Badalau …

Marin Anton, ministrul Economiei in locul lui Badalau …

Se făcea că … Conform unor informaţii pe surse demne de toată încrederea, ieri, Mitică Dragomomir a aranjat o întâlnire la hotelul proprietate personală Cryistal Palace din Bucureşti între Liviu Dragnea şi Marin Anton. În urma acestei întâlniri s-a bătut palma ca primarul comunei Prundu, Cătălin Corbea să preia din mers PNL Giurgiu cu menţiunea obligatorie ca Marin Anton să se împace cu Cătălin Corbea, lucru cu care Marin a fost de acord. Următorul pas stabilit a fost ca Marin Anton să devină membru PSD şi să fie numit ministrul Economiei.

La întrebarea lui Anton adresată lui Dragnea ce se va întâmpla cu Bădălău în partid, sursa nostră ne-a informat că răspunsul ar fi fost următorul: Pentru Bădălău am aranjat să preia USR-ul şi PLUS-ul, să le contopească într-un singur partid sub sigla USRPLUS, Codrin Ştefănescu va prelua  PNL-ul pe care să-l dezvolte cum a făcut cu PRM-ul. Vâlcov cu Viorica se vor ocupa de Europa, Tudorel de justiţie, iar de Tăriceanu … am eu grijă! Şi … m-am trezit dintr-un somn agitat.

Legat de excluderea lui Marin Anton din partid, pentru că avut curajul să fie cinstit şi să spună adevărul vis-à-vis de ce crede el despre legile justiţiei, mai marele PNL Ludovic Orban a propus Biroului Politic Executiv excluderea acestuia din partid. Să fi uitat oare Ludovic de parlamentarii care au votat o lege controversată alături de PSD împotiva deciziei asumate de partid ? Şi … nu s-a luat nici o decizie nici cel puţin de mustrare ? Din păcate cinstea şi adevărul în timpurile pe care le trăim au devenit apanajele proştilor. Nu cred că Marin Anton nu ar fi putut să bată apa piuă şi să vorbească despre încrederea pe care el o are în justuţie atâta timp cât se consideră nevinovat. Cu siguranţă ar fi putut face acest lucru. Cu siguranţă aşa ar fi procedat orice vorbitor al limbii de lemn. Numai că Marin Anton a ales calea să spună adevărul, adevăr care îl poate costa excluderea din partid. Cert este că pentru excluderea lui Marin Anton un grup de prieteni de-ai săi din PNL Giurgiu lucrează încă din luna februarie a anului trecut. Aş fi tare curios să le văd mutrele “dizidenţilor” din partid dacă săptămâna viitoare, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional unde sunt necesare două treimi din numărul mebrilor din birou, se va decide ca Marin Anton să rămână în continuare preşedintele filialei PNL Giurgiu.

Acest articol este un pamflet.

I.C.MANDU   

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *