Marian Măroiu una declară şi alta face ! Curat murdar mon cher

Marian Măroiu una declară şi alta face ! Curat murdar mon cher

Nu constituie pentru nimeni o noutate că Marian Măroiu, candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu are un caracter duplicitar, fapt ce a fost demonstrat cu vârf şi îndesat de-a lungul timpului. Când la PSD i s-a încuiat uşa-n nas la propriu a găsit refugiu în braţele lui Lucian Iliescu la PNL, cel pe care îl blamase până atunci în nenumărate rânduri din poziţia de lider PSD. După 2012 face jocul PSD-ului, cooptează alături de el câţiva nemulţumiţi şi o pune de un puci în interiorul PNL eliminându-l pe Lucian Iliescu de la conducerea partidului. Declinul în care  căzuse partidul liberal i se datorează în mare parte şi lui Marian Măroiu.

Prin lipirea de Marin Anton, cel ce avea să ajungă preşedintele ales al PNL, precum marca de scrisoare, Marian Măroiu ajunge preşedintele organizaţiei municipale. Din această poziţie se autoproclamă candidatul PNL pentru funcţia de primar şi începe să distribuie în oraş cu diverse ocazii sticle de vin etichetate cu Marian Măroiu primar PNL. Tot în perioada cât a fost preşedinte al organizaţiei municipale crează conflicte deschise cu membrii partidului ajungându-se la înjurături, îmbrânceli şi nelipsitul scuipat în faţă. Cei care au îndrăznit să persifleze candidatura lui Măroiu au fost consilierii locali Adrian Anghelescu şi Mihai Matei care au solicitat într-o şedinţă de partid să fie luaţi în considerarea ca potenţiali candidaţi pentru fotoliul de primar. Acest lucru implica efectuarea unui sondaj în urma căruia să se stabilească cine va fi candidatul pentru funcţia de primar din partea PNL-ului. 

După debarcarea lui Marin Anton de la conducerea partidului  şi aducerea de la centru a lui Dan Motreanu, acesta susţinut de Toma Petcu şi Alexandru Andrei  au reuşit să limpezească apele în PNL. În urma sondajelor comandate de PNL omul cu şanse reale să câştige funcţia de primar era Adrian Anghelescu. Pe cale de consecinţă, candidatul PNL pentru primărie a fost desemnat Adrian Anghelescu. Mihai Matei, aşa cum era şi normal de altfel, a ales să rămână fidel partidului şi să-l sustină pe candidatul desemnat. Numai că, Marian Măroiu a ales să dezerteze din PNL şi să se alăture celor din PSD.

După acest salt fără paraşută, Marian Măroiu apare într-o emisiune TV în care încearcă să îşi justifice cumva dezertarea din care reieşea că toţi ceilalţi sunt vinovaţi, mai puţin el care este curat ca lacrima. Totuşi emisiunea a avut şi o parte interesantă  în care Marian Măroiu cu guriţa lui declară că va demisiona din funcţia în care fusese numit fără concurs, aceea de director general adjunct la Electrica Serv. Iată că a trecut o lună şi jumătate de la acea declaraţie publică şi Marian Măroiu rămâne atârnat de funcţia primită fără să-şi dea demisia aşa cum a declarat public. În aceste condiţii apare o întrebare cât se poate de firească:

Oare câtă încredere pot avea cetăţenii oraşului Giurgiu într-un individ care îi minte că va face un lucru pe care nu îl face ? Dacă extrapolăm puţin putem  concluziona că mai toate promisiunile electorale pe care le face Marian Măroiu nu sunt altceva decât simple baloane de săpun. I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *