Magia sarbatorilor de Craciun face minuni

Magia sarbatorilor de Craciun face minuni

A doua zi după Crăciun formațiunea politică ALDE Giurgiu  și-au dat întâlnire într-o locație selectă din Giurgiu unde au petrecut ca între prieteni sărbătoarea Crăciunului și apropierea sfârșitului de an. Bucatele tradiționale, vinul bun și mai ales muzica populară interpretată de artiști recunoscuți ai genului au dus la buna dispoziție a tuturor celor prezenți. Principalul organizator și inițiator al acestui moment de sărbătoare a fost președintele partidului Toma Petcu alături de care s-au aflat și  au contribuit la buna desfășurarea a evenimentului președintele organizației municipale Adrian Cîndea, președintele organizației de tineret Teodor Mușat precum și membrii din cele două birouri politice: Eugen Șoavă, Ionel Muscalu, Andrei Ovidiu, Ionuț Badea, Cristi Anculescu, Alexandru Vladu, Nicu Ștefan și alții.

De la sediul central al partidului a participat și secretarul general Daniel Chițoiu care în discursul său le-a mulțumit organizatorilor pentru invitația de a fi alături de cea mai puternică organizație ALDE menționând faptul că este foarte plăcut surprins de atmosfera plăcută din care se resimte prietenia sinceră dintre participanți neexistând nimic formal, acea formalitate plină de răceala dintre oamenii care se cunosc dar nu sunt prieteni. Aici, a mai spus Daniel Chițoiu, se simte căldura sufletească emanată de prieteniile care-i leagă pe participanți, acesta este și motivul principal, a punctat Daniel Chițoiu care-mi întărește  convingerea că ALDE,  până la viitoarele alegeri va deveni al doilea partid din România.

Sfintele sărbători de Crăciun fac ca oamenii să fie mai buni, magia acestei sublime sărbători produce minuni. O astfel de minune de Crăciun a avut loc acolo, în mijlocul unei sărbători în care de regulă oamenii se distrează uitând că mai sunt semeni de-ai lor care au mari probleme din lipsa banilor din cauza cărora nu au ce pune pe masă sau și mai grav când oameni tineri sunt foarte bolnavi și tot din lipsa banilor asociate cu nepăsarea oamenilor ajung să moară cu zile. Cazul tinerei de numai 28 de ani Coșovliu Alina bolnavă de cancer a devenit cu ajutorul Facebook-ului un caz cu un impact emoțional care a depășit granițele țării. Români de-ai noștri aflați la muncă în străinătate au creat un cont umanitar în care până la momentul acestei scriituri se strânseseră 8.858 euro.

În timpul evenimentului organizat de ALDE tânărul președinte al organizației de tineret Teodor Mușat a venit  și mi-a arătat pe telefon fotografia tinerei Coșovliu Alina spunându-mi că a doua zi intenționează să se ducă cu steaua să strângă bani pe care să-i doneze tinerei aflate în grea suferință. Am fost luat prin surprindere de intenția lui și nu am avut reacție nici cel puțin să-l felicit pentru ceea ce intenționa să facă. În drum spre casă am realizat că magia Crăciunului există.

A treia zi am fost sunat de acest tânăr cu suflet frumos Teodor Mușat a cărui voce dătătoare de speranță, de bunătate și dragoste față de oameni răsuna fericită în difuzorul telefonului meu:

” Am fost cu steaua. Am reușit să strângem pentru Alina 10.000 de lei. Nu este foarte mult, dar credem că prin această sumă  contribuim și noi la acordarea unei șanse la viață. ”

L-am întrebat cine sunt cei pe care i-a colindat.

” Îmi pare rău dar nu pot să vă spun. Domnul președinte Toma Petcu a spus clar că acțiunea noastră nu are nimic de a face cu politica. Este o acțiune pornită din suflet. Nu am făcut nimic altceva decât să ne alăturăm miilor de români care au contribuit fiecare după posibilitățile financiare pe care le au. Nu ne rămâne decât să ne rugăm în continuare la bunul Dumnezeu ca Alina să se vindece de boala grea de care suferă. V-am relatat dumneavoastră de acțiunea noastră în ideea ca oamenii cu suflet frumos din Giurgiu să se mobilizeze și să doneze atât cât le prisosește. În astfel de situații fiecare bănuț contează. ”

Magia Crăciunului este sublimă.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *