LOVITURA pentru soferii romani: Masura care INCHEIE epoca inmatricularilor in Bulgaria

LOVITURA pentru soferii romani: Masura care INCHEIE epoca inmatricularilor in Bulgaria

Se încheie epoca rablelor înmatriculate în Bulgaria. Autorităţile de peste Dunăre pregătesc taxa auto de poluare. Asta le strică planurile celor peste 100.000 de şoferi care şi-au înscris maşinile în ţara vecină ca să scape de impozitul de la noi, care între timp… a fost eliminat, la presiunea oficialilor europeni, potrivit DIGI24.

Autorităţile din Bulgaria nu par să se gândească însă la o taxă de formă, taxă care ar putea ajunge chiar la o mie de euro e an, funcţie norma de  poluare a maşinii.

„Putem să ajungem foarte uşor un cimitir al maşinilor diesel. Suntem siguri că această problemă va deveni mai gravă”, susţin autorităţile bulgare, potrivit investor.bg.

Introducerea taxei de poluare, care nu mai există la noi, le va face viaţa grea românilor, așa că ministerul de Finanțe din Bulgaria este îngrijorat: Dacă cei peste 100 de mii de şoferi care conduc maşini cu numere de Bulgaria vor să renunţe?

Problema este că şi la noi autorităţile vor să re-introducă taxa auto. Timbrul de mediu a fost eliminat anul trecut, dar Ministerul Mediului face deja planuri să îl lanseze sub o nouă formă. În funcţie de cât poluează maşina, şoferii vor plăti între 50 şi 200 de euro pe an, echivalaţi în lei, mai scriu jurnaliştii Digi24.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *