Lovitura pentru Dan Sova. Liviu Dragnea a facut anuntul: „Cu toata parerea de rau, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii”

Lovitura pentru Dan Sova. Liviu Dragnea a facut anuntul: „Cu toata parerea de rau, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că senatorii partidului vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova, în noul dosar în care parlamentarul este acuzat că a luat mită 100.000 de euro.

Liviu Dragnea s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde se judecă apelul din dosarul în care este acuzat, alături de alţi peste 70 de inculpaţi, de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Judecarea dosarului a fost amânată de la ora 09.00 la ora 12.00, astfel că Liviu Dragnea a plecat de la sediul ICCJ, urmând să revină la ora la care încep discuţiile în cauză.

Întrebat, la plecarea de la sediul ICCJ, cum va vota PSD în cazul cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova, Liviu Dragnea a răspuns: „Am mai spus asta, nu ne putem opune unor demersuri ale justiţiei. Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii”.

Şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu anunţa, vineri, că liberalii vor încuviinţa cererea DNA în cazul lui Dan Şova, afirmând că PSD ar face un „gest civilizat” dacă i-ar cere senatorului să demisioneze din Senat. Procurorii DNA au cerut aviz de la Senat privind reţinererea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

 Sursa Libertatea.ro

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *