Limbaj si comportament suburban in PNL Giurgiu

Limbaj si comportament suburban in PNL Giurgiu

Dacă până ieri m-ar fi întrebat cineva ce părere am despre Marin Anton şi Marian Măroiu le-aş fi răspuns fără să stau prea mult pe gânduri că sunt intelectuali, foşti conducători de instituţii importante, de unde denotă faptul că au experienţa lucrului cu omul şi nu în ultimul rând că sunt politicieni cu experienţă care mai întâi au învăţat carte şi abia după aceea au devenit politicieni, spre deosebire de acum când unii mai întâi ajung politicieni şi de abia după aceea fac o facultate la “Şpriţu” Haret şi ajung  să răspundă de vieţile noastre.

Dar ceea ce am aflat pe surse vis-a-vis de ce s-a întâmplat la cele două şedinţe ale  oganizaţiei municipale şi la cea a organizaţiei judeţene a PNL-ului giurgiuvean, atitudinea şi mai ales comportamentul celor ce-şi doresc să ajungă ( mi-a trecut prin gând să scriu parvină gen Tănase Scatiu ) liderii partidului mi-a lăsat un gust amar. Este inadmisibil în accepţiunea mea ca un om care-şi doreşte să ajungă preşedintele organizaţiei municipale, respectiv Marian Măroiu, care în locul unor discuţii obiective,  principiale, elegante, aşa cum îi stă bine unui PNL-ist  ajunge să-l înjure de mamă pe colegul lui de partid, candidat ca şi el pentru şefia organizaţiei municipale, Cosmin Marciu, a cărui mamă suferă de o boală incurabilă. Puţin a lipsit ca cei doi protagonişti să nu-şi administreze şi câţiva pumni în numele „democraţiei şi a respectului faţă de adevăr” .

Celălalt membru de echipă, care-şi doreşte preşedenţia organizaţiei judeţene, Marin Anton a avut un comportament pe care nu mi-l pot explica. Personal nu-l vedeam capabil pe Marin Anton să aibă un comportament coleric, impulsiv agresiv. Or dacă informaţiile pe care le-am primit sunt corecte, în sensul că a tras de geaca unui membru al partidului, un oarecare Bama, pentru că acesta îi datora câteva sute de lei. Sincer nu-i cunosc datele personale şi nici meritele care au făcut posibilă participarea acestui băiat  la şedinţă şi îmi este foarte greu să cred că acest personaj face parte din biroul politic, dar asta-i altă poveste,  cred că adevărul este undeva la mijloc. Dar chiar şi aşa nu pot fi de acord  cu un comportament agresiv impulsiv venit din partea unui om care cel puţin la nivel declarativ doreşte binele şi consolidarea partidului.

Domnilor dacă nici în Săptămâna Patimilor nu puteţi să fiţi mai buni, mai umani  în sensul bun al cuvântului, dacă acum, în aceste zile sfinte  lăsaţi răutatea să vă subjuge, mă întreb şi vă întreb pe dumneavoastră politicienii care doriţi să resuscitaţi, să revigoraţi PNL-ul  oare spre ce se îndreaptă partidul ? Nici nu vreau să mă gândesc. Dar cu politica pumnului şi a înjurăturilor PNL-ul cu siguranţă va avea soarta PNŢCD-ului. Păcat, mare păcat. Foarte mulţi oameni sperau ca PNL-ul să fie o alternativă de mai bine, dacă nu pentru noi cel puţin pentru copiii noştri, care în marea lor majoritate iau cale pribegiei.   Băteţi-vă domnilor în idei, băteţi-vă să vă câştigaţi unii altora prietenia şi demonstraţi prin proiecte de reformare a partidului capabilitatea de a ajunge liderii PNL-ului giurgiuvean.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *