Legea fumatului s-a modificat! Se va putea fuma in baruri si pe terase

Legea fumatului s-a modificat! Se va putea fuma in baruri si pe terase

Legea care interzice fumatul în spațiile publice și apropierea locurilor de joacă pentru copii din parcuri a fost modificată de senatorii juriști, în așa fel încât, să se poată fuma pe terasele restaurantelor și în baruri.

Mai mult, fumătorii se vor putea asocia în cluburi ale lor unde vor putea pufăi în voie. Amendamentele inițiate de senatoarea PNL Steliana Miron și deputatul independent Daniel Fenechiu prevăd să se poată fuma în locuri publice,adică pe terasele restaurantelor,chiar dacă au doi pereți și acoperiș.

”Este o lege nu numai restrictivă, ci aberantă.La noi fumatul a fost interzis și în propria casă dacă ai sediu de firmă.Această lege a adus deja prejudicii imense patronilor de restaurante și baruri. Oamenii se plâng că le sunt goale localurile. De aceea am venit cu aceste amendamente. Fumătorii trebuie respectați la fel ca ceilalți oameni,nu scoși în afara societății”, ne-a spus senatorii juriști. Actul normativ avizat de senatorii Comisiei Juridice va ajunge la cei din Comisiile Economică și de Sănătate care urmează să întocmească un raport pozitiv sau negativ.După acest pas legea va intra în dezbaterea plenului Senatului care va aviza sau nu actul normativ.Deputații vor fi însă cei care vor hotărâ dacă legea va fi avizată  sau nu. Modificările aduse legii vor putea în vigoare doar după ce și președintele Iohannis va promulga legea și aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial.

Sursa libertatea.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *