Lectie politica data de Mihai Dobre, primarul orasului Mihailesti, senatorului Niculae Badalau

Lectie politica data de Mihai Dobre, primarul orasului Mihailesti, senatorului Niculae Badalau

Într-o conferinţă de presă recentă ţinută de senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău îl atacă în termeni duri pe primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre pe care-l compară cu un măr stricat într-un coş cu mere bune, spunând în continuare că Mihai Dobre nu va mai fi niciodată candidat din partea PSD-ului pentru  pentru funcţia de primar al oraşului Mihăileşti.

Plecând de la aceaste afirmaţii făcute Niculae Bădălău, fost lider al PSD Giurgiu, l-am contactat pe primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre căruia i-am cerut punct de vedere vis-a-vis de afirmaţiile extrem de dure la adresa dumnealui. Răspunsul primarului Mihai Dobre a fost următorul:

„ Cred că de fapt sunt două întrebări la care trebuie să răspund. Prima întrebare ar fi de ce mă atacă Bădălău, iar cea de-a doua care va fi parcursul meu politic viitor.

La prima întrebare vă răspund astfel: Un politician are de parcurs trei etape. Prima etapă e aceea când hotărăşti să te înregimentezi politic şi eşti asemănător cu un pifan în armată care execută orbeşte orice ordin primeşte de la superior. O a doua etapă este aceea când accepţi anumite compromisuri pentru ca activitatea în slujba cetăţeanului să poată funcţiona. Iar cea de-a treia etapă şi ultima din punctul meu de vedere, este aceea când treci prin filtrul raţiunii proprii dispoziţiile pe care le primeşti şi dacă ele contravin, nu neapărat legal, dar şi moral, încerci să discuţi cu şefii tăi ierarhici să se găsească o formă prin care să nu aduci atingere în niciun fel atât  activităţii administrative, cât şi  celei politice. În momentul în care cel care îţi este şef ca şi poziţie politică îţi dă o dispoziţie care contravine principiilor tale şi ale colectivităţi pe care o reprezinţi, deja avem o problemă. Eu cred despre mine că după atâţia ani de politică am ars cele două etape premergătoare, acum aflându-mă la ultima etapă. Este foarte greu ca unul ca Bădălău să mă mai poată păcăli acum.

Dacă eu sunt un măr stricat într-un coş cu mere bune,  sunt convins că mă aflu într-un coş mic, conform poziţiei mele în partid. Păi atunci ce să spun despre Bădălău care este un măr stricat într-un coş de câteva ori mai mare. Bădălău a reuşit performanţa să distrugă un judeţ. Atunci care este mărul stricat eu sau Bădălău ?

Legat de cea de-a doua întrebare vă pot spune următorul lucru: Personal sunt convins că Bădălău nu va avea timpul fizic necesar să-mi mai valideze mie candidatura.

În final doresc să vă mărturisec următorul lucru dumneavoastră şi concetăţenilor mei. Nu cu mult timp în urmă mă gândisem foarte serios dacă să mai candidez pentru încă un mandat. Aproape că ajunsem la concluzia să nu mai candidez. Dar felul cum Bădălău pune problema mă determină să mai candidez pentru încă un mandat. Îl asigur pe Bădălău că voi candida cu siguranţă pe listele PSD-ului, nu pe ale vreunui alt partid. Locuitorii oraşului sunt singurii în măsură să hotărască dacă mă mai vor primar sau nu. Nu Bădălău hotărăşte acest lucru.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *